Ιταλία: Eντολή σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού στον Κόντε

Σέρτζιο Ματαρέλα και Τζουζέπε Κόντε
Σέρτζιο Ματαρέλα και Τζουζέπε Κόντε AP

Tο Κίνημα των 5 Αστέρων, όσο και το Δημοκρατικό Κόμμα διαβεβαίωσαν ότι θα βάλουν στην άκρη τις διαφορές τους και θα προσπαθήσουν να σχηματίσουν την νέα ιταλική κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα ανέθεσε την εντολή σχηματισμού νέας ιταλικής κυβέρνησης συνασπισμού του Κινήματος των 5 Αστέρων και του Δημοκρατικού Κόμματος στον απερχόμενο πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε, ανακοίνωσε πηγή της προεδρίας.

ADVERTISING

Ο  Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε δήλωσε ότι αποδέχθηκε την εντολή και πρόσθεσε ότι ελπίζει να καταρτίσει έναν κατάλογο των υπουργών που θα συμμετάσχουν σε αυτήν τις ερχόμενες ημέρες.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους αφού έλαβε το πράσινο φως από τον πρόεδρο Σέρτζο Ματαρέλα για να σχηματίσει έναν συνασπισμό, ο Κόντε είπε πως η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να εργαστεί αμέσως για να ετοιμάσει τον προϋπολογισμό και να αποτρέψει μια αύξηση των φόρων επί των πωλήσεων.

«Τις ερχόμενες ημέρες θα επιστρέψω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα υποβάλω τις προτάσεις μου για τους υπουργούς», είπε.

Ο Κόντε παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα μετά την αποχώρηση του ακροδεξιού κόμματος Λέγκα από τον συνασπισμό με το Κίνημα των Πέντε Αστέρων. Ωστόσο το αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Κόμμα είπε ότι θα εισέλθει σε έναν συνασπισμό με τα Πέντε Αστέρια υπό την ηγεσία του Κόντε.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ιταλία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ιταλία: "Πολιτική συμφωνία" Δημοκρατικών - Κινήματος Πέντε Αστέρων για σχηματισμό κυβέρνησης

Ιταλία: Πρόοδος στις συνομιλίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Ιταλία: Προθεσμία έως την Τετάρτη για τον σχηματισμό κυβέρνησης

SHARE:

24Media Network