Ιταλία: Νέες απειλές από τον Σαλβίνι να στείλει τους μετανάστες πίσω στη Λιβύη

O Ματέο Σαλβίνι
O Ματέο Σαλβίνι AP

Περίπου 170 μετανάστες παραμένουν σε πλοίο σε λιμάνι της Σικελίας, χωρίς να τους έχει επιτραπεί να αποβιβαστούν, πέντε ημέρες μετά τη διάσωσή τους.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι απείλησε εκ νέου σήμερα να στέλνει πίσω στη Λιβύη τους μετανάστες που φθάνουν στη χώρα του, την ώρα που 170 πρόσφυγες παραμένουν αυτή τη στιγμή σε ένα πλοίο στην Κατάνη, στη Σικελία, καθώς τους έχει απαγορευτεί από τις ιταλικές αρχές να αποβιβαστούν.

«Είτε η Ευρώπη αρχίσει να υπερασπίζεται σοβαρά τα σύνορά της και να μοιράζεται την υποδοχή των μεταναστών είτε εμείς θα ξεκινήσουμε να τους στέλνουμε πίσω στα λιμάνια απ’ όπου έφυγαν» έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Σαλβίνι, που είναι επίσης αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και επικεφαλής της ακροδεξιάς Λέγκας.

«Η Ιταλία έχει ήδη εκπληρώσει το καθήκον της και αρκετά» κατέληξε ο υπουργός.

ADVERTISING

Περίπου 170 πρόσφυγες και μετανάστες παραμένουν στο πλοίο της ιταλικής ακτοφυλακής Diciotti που έφθασε στο λιμάνι της Κατάνης τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη για μια «τεχνική στάση» χωρίς να τους έχει επιτραπεί να αποβιβαστούν, πέντε ημέρες μετά τη διάσωσή τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μετανάστες, Ιταλία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η Ρώμη απειλεί να στείλει πίσω στη Λιβύη τους εγκλωβισμένους της Λαμπεντούζας

Μάλτα: Διάσωση 61 μεταναστών από φουσκωτό στη Μεσόγειο

SHARE:

24Media Network