Ιταλία: “Πεντάστεροι” τελικά συζητούν το σχηματισμό κυβέρνησης με την κεντροαριστερά

Ιταλία: “Πεντάστεροι” τελικά συζητούν το σχηματισμό κυβέρνησης με την κεντροαριστερά
Ο κωμικός Μπέπε Γκρίλο που ίδρυσε το "Κίνημα των Πέντε Αστέρων", κόμμα που βρέθηκε πρώτο στις πρόσφατες εκλογές στην Ιταλία AP

Η διερευνητική εντολή του προέδρου της ιταλικής βουλής Ρομπέρτο Φίκο ολοκληρώθηκε. Θα ξεκινήσει συγκεκριμένος διάλογος των Πέντε Αστέρων με την κεντροαριστερά;

Ο πρόεδρος της ιταλικής βουλής Ρομπέρτο Φίκο επέστρεψε σήμερα το απόγευμα την διερευνητική του εντολή στον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Ιταλίας, Σέρτζιο Ματαρέλα.

«Ο διάλογος ανάμεσα στο Δημοκρατικό Κόμμα και στα Πέντε Αστέρια ξεκίνησε. Τις επόμενες ημέρες θα αρχίσει ένας διάλογος στο εσωτερικό των δυο πολιτικών δυνάμεων, αν αναμονή της εθνικής διεύθυνσης του Δημοκρατικού Κόμματος, την ερχόμενη εβδομάδα», δήλωσε ο Φίκο.

«Θεωρώ ότι είναι λογικό, υπεύθυνο και σημαντικό να μείνουμε στα προγράμματα και στα κύρια θέματα που απασχολούν την χώρα. Η διερευνητική εντολή που μου ανέθεσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ολοκληρώθηκε και είχε θετικό αποτέλεσμα», πρόσθεσε ο Ιταλός πρόεδρος της βουλής.

Τις επόμενες ημέρες θα πρέπει να διαπιστωθεί αν ο διάλογος αυτός ανάμεσα στην κεντροαριστερά και στα Πέντε Αστέρια θα ξεκινήσει, όντως, με ουσιαστικό τρόπο, και αν θα μπορέσει να οδηγήσει σε συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα