Ιταλία: Συνεχίζεται η κακοκαιρία με πλημμύρες, πτώσεις δέντρων και κατολισθήσεις

Ιταλία: Συνεχίζεται η κακοκαιρία με πλημμύρες, πτώσεις δέντρων και κατολισθήσεις
Κακοκαιρία στην Ιταλία AP

Εικόνες καταστροφής στην Ιταλία, η οποία πλήττεται από σφροδρό κύμα κακοκαιρίας. Εκτεταμένες πλημμύρες, κατολισθήσεις, πτώσεις δέντρων αλλά και χιόνια.

Πολλές περιοχές της Ιταλίας συνεχίζουν να πλήττονται από την κακοκαιρία, ενώ σύμφωνα με τους μετεωρολόγους οι καιρικές συνθήκες πρόκειται να βελτιωθούν από την Τετάρτη το βράδυ. Εξαιτίας κατολίσθησης, εβδομήντα τουρίστες αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν ξενοδοχείο στη γνωστή ορεινή περιοχή Κορτίνα Ντ΄Αμπέτσο, στη βόρεια περιφέρεια Βένετο.

Στην Τεργέστη, εξαιτίας του ισχυρού ανέμου και της έντονης βροχόπτωσης, πλημμύρισε το κέντρο της πόλης. Πολλοί κάτοικοι και τουρίστες μπήκαν τρέχοντας σε καφέ-μπαρ και καταστήματα για να μην παρασυρθούν από τον αέρα.

Στη βορειοδυτική περιφέρεια Πεδεμόντιο και πιο συγκεκριμένα στις πόλεις ‘Αστι, Βερτσέλι, Νοβάρα και Αλεσάντρια, μετά τις ισχυρές βροχές των τελευταίων είκοσι τεσσάρων ωρών, οι πυροσβέστες συνεχίζουν να καθαρίζουν τους δρόμους από τους πάνω από διακόσιους κορμούς δέντρων που ξερίζωσε ο σφοδρός άνεμος.

Παράλληλα, σήμερα χιόνισε στην περιοχή Σεστριέρε – η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο δυο χιλιάδων μέτρων- και η θερμοκρασία έπεσε στους δυο βαθμούς.

Κατά την αυριανή ημέρα αναμένονται ισχυρές νεροποντές στις ευρύτερες περιοχές της Ρώμης, της Φλωρεντίας, της Νάπολης, όπως και στην Καλαβρία.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα