Ιταλία: Συνεχίζεται η πτώση του Σαλβίνι – Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Ιταλία: Συνεχίζεται η πτώση του Σαλβίνι – Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις
Ο Ματέο Σαλβίνι Cecilia Fabiano/Lapresse via AP

Τα ποσοστά της Λέγκα εξακολουθούν να έχουν πτωτική πορεία, την ώρα όπου το κίνημα των Πέντε Αστέρων ανακτά τη δύναμή του. Τι δείχνει η τελευταία δημοσκόπηση.

Σε πτωτική πορεία συνεχίζει να βρίσκεται η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του ιδιωτικού ιταλικού τηλεοπτικού καναλιού “La 7”, που αντίθετα έδειξε ανοδική πορεία για το κίνημα Πέντε Αστέρων, το οποίο δείχνει να ανακτά ένα μικρό μέρος της δύναμής του.

Συγκεκριμένα, το κόμμα του Σαλβίνι εξασφαλίζει το 26,6% της πρόθεσης ψήφου, ενώ δεύτερη πολιτική δύναμη είναι το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, το οποίο «πείθει» το 20,3% των ερωτηθέντων. Το κίνημα Πέντε Αστέρων βρίσκεται στο 16%, ενώ, τέταρτο κόμμα, σύμφωνα με την δημοσκόπηση αυτή, είναι τα ακροδεξιά Αδέλφια της Ιταλίας, με ποσοστό 14,2%.

 Παράλληλά, η Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι περιορίζει την δύναμή της στο 5,6% της πρόθεσης ψήφου. Η Ιταλική Αριστερά, στην φάση αυτή εκφράζει το 3,5% των Ιταλών. Το μικρό κόμμα «Ζωντανή Ιταλία», τέλος, του πρώην πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι, δεν ξεπερνά το 3%.

Όπως υπογράμμισαν οι πολιτικοί σχολιαστές, η Λέγκα που πέρυσι είχε φτάσει και το 33% χάνει συνεχώς υποστηρικτές, την ώρα που ενισχύονται διαρκώς τα ακραία “Αδέλφια της Ιταλίας”, της Τζόρτζια Μελόνι.

Όλα δείχνουν, λοιπόν, πως ο Ματέο Σαλβίνι δεν πρέπει να θεωρεί βέβαιο ότι στις επόμενες βουλευτικές εκλογές του 2023 -το αργότερο- θα είναι ο υποψήφιος πρωθυπουργός της κεντροδεξιάς, την ώρα που οι δυνάμεις που υποστηρίζουν την κυβέρνηση Κόντε δεν καταφέρνουν να αγγίξουν το 40% της πρόθεσης ψήφου. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα