Ιταλία: Θα ξεκινήσει και πάλι να χρηματοδοτεί την UNRWA

Διαβάζεται σε 2'
Ανθρωπιστική βοήθεια της UNRWA στη Λωρίδα της Γάζας
Ανθρωπιστική βοήθεια της UNRWA στη Λωρίδα της Γάζας (AP Photo/John Minchillo)

Η Ρώμη ανακοινώνει ότι θα ξεκινήσει και πάλι να χρηματοδοτεί την UNRWA, στο πλαίσιο πακέτου βοήθειας ύψους 35 εκατ. δολαρίων.

Η Ιταλία θα παράσχει και πάλι χρηματοδότηση στην υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA), στο πλαίσιο πακέτου βοήθειας ύψους 35 εκατ. δολαρίων, δήλωσε σήμερα ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι.

Ο Ταγιάνι ανακοίνωσε τη δέσμευση αυτή κατά τη διάρκεια συνάντησης στη Ρώμη με τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό Μοχάμεντ Μουστάφα.

Ο Ιταλός υπουργός δήλωσε ότι 5 εκατ. ευρώ θα δοθούν σε έργα της UNRWA, ενώ τα υπόλοιπα 30 εκατ. ευρώ προορίζονται για την πρωτοβουλία «Τρόφιμα για τη Γάζα», που ξεκίνησε η Ιταλία σε συνεργασία με οργανισμούς των Ηνωμένων Εθνών, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Ιταλία ήταν μια από τις χώρες που μπλόκαραν τη παροχή βοήθειας προς την UNRWA ύστερα από κατηγορίες από το Ισραήλ ότι κάποια μέλη του προσωπικού της υπηρεσίας είχαν ανάμιξη στην επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου στο Ισραήλ που πυροδότησε τον πόλεμο στη Γάζα.

«Η Ιταλία αποφάσισε να επαναλάβει τη χρηματοδότηση συγκεκριμένων έργων που έχουν στόχο να βοηθήσουν τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, αλλά μόνο μετά από λεπτομερείς ελέγχους που εγγυώνται πως ούτε ένα σεντ δεν κινδυνεύει να καταλήξει να υποστηρίζει την τρομοκρατία», δήλωσε ο Ταγιάνι.

Η UNRWA απασχολεί 13.000 ανθρώπους στη Γάζα, διευθύνοντας τα σχολεία στον θύλακα, τις δομές πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης και άλλες κοινωνικές υπηρεσίες καθώς και διανέμοντας ανθρωπιστική βοήθεια. Τις τελευταίες εβδομάδες, αρκετές χώρες αποκατέστησαν τη χρηματοδότηση της υπηρεσίας αυτής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα