Ιταλικά παράδοξα: Η Λέγκα εκλέγει μαύρο γερουσιαστή και είναι ο υπεύθυνος μεταναστευτικής πολιτικής της

Ιταλικά παράδοξα: Η Λέγκα εκλέγει μαύρο γερουσιαστή και είναι ο υπεύθυνος μεταναστευτικής πολιτικής της
FB

Είναι τουλάχιστον αντιφατικό το γεγονός ότι η Λέγκα είναι το πρώτο κόμμα που εκλέγει μαύρο γερουσιαστή στην Ιταλία, την ώρα που στελέχη της είχαν προπηλακίσει μαύρη βουλευτίνα του Δημοκρατικού Κόμματος

Η Λέγκα ανακοίνωσε ότι στους εκλεγμένους γερουσιαστές της συμπεριλαμβάνεται και ο Τόνι Ιγουόμπι, επιχειρηματίας, ο οποίος είναι και υπεύθυνος μεταναστευτικής πολιτικής του κόμματος.

Ο Ιγουόμπι, εξήντα δυο ετών, έγινε μέλος της Λέγκα πριν από είκοσι πέντε χρόνια και πριν λίγο θέλησε να ευχαριστήσει για την εκλογή του τον γραμματέα του κόμματός του, Ματτέο Σαλβίνι/.

«Πρόκειται για έναν μεγάλο ηγέτη που επέτρεψε στη Λέγκα να γίνει η πρώτη δύναμη της ιταλικής κεντροδεξιάς. Όσο για μένα, έπειτα από 25 χρόνια μαχών που έδωσα μέσα στην μεγάλη οικογένεια της Λέγκα, σας ανακοινώνω ότι ξεκινά μια ακόμη πρόκληση», έγραψε στο Facebook ο επιχειρηματίας του τομέα της πληροφορικής.

Παράλληλα, δηλώνει ότι «επιθυμεί μια νόμιμη μετανάστευση, μια μετανάστευση υπό έλεγχο, διότι η Λέγκα δεν είναι κατά των ανθρώπων, αλλά κατά των παράτυπων μεταναστών».

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης τονίζουν την αντίφαση ανάμεσα στις ξενοφοβικές θέσεις που έχει εκφράσει, συχνά, το κόμμα του Σαλβίνι, και το ότι είναι η πρώτη δύναμη που εκλέγει έναν μαύρο γερουσιαστή στην Ιταλία.

Ο Ιγουόμπι είναι παντρεμένος με Ιταλίδα και αρχικά είχε έρθει στην χώρα για σπουδές. Έχει δυο παιδιά και στο βιογραφικό του περιλαμβάνεται σχεδόν κάθε απασχόληση: υδραυλικός, οικοδόμος, οδοκαθαριστής, υπάλληλος σε δήμο στην βόρειο Ιταλία, και δημοτικός σύμβουλος στην περιοχή Σπριάνο.

Η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, υπενθυμίζει, βέβαια, ότι και το Δημοκρατικό Κόμμα, το 2013 είχε εκλέξει έγχρωμη βουλευτίνα, την Σεσίλ Κιέντζε Η οποία, όμως, είχε γίνει στόχος προπηλακισμών και σειράς προσβολών, από στελέχη της Λέγκα, όταν ήταν υπουργός στην κυβέρνηση του Ενρίκο Λέττα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ιταλία: Ο χορός των τεράτων

Μπέπε Γκρίλο: Νωθρότητα και πάθος το 'ευχαριστώ' μου στους Ιταλούς

Ρέντσι: 'Θα είμαι απλός γερουσιαστής - Πρέπει να γίνει έκτακτο συνέδριο'

SHARE:

24Media Network