Ιταλός ιερέας κάνει λειτουργία σε εκκλησία γεμάτη από φωτογραφίες πιστών!

Ο ιερέας Τζουζέπε Κομπάρι κάνει λειτουργίες έχοντας φωτογραφίες ενοριτών του στις καρέκλες της άδειας εκκλησίας
Ο ιερέας Τζουζέπε Κομπάρι κάνει λειτουργίες έχοντας φωτογραφίες ενοριτών του στις καρέκλες της άδειας εκκλησίας AP PHOTO/LUCA BRUNO

Ένας ιερέας σε εκκλησία της Λομβαρδίας δεν αισθάνεται ποτέ μόνος όταν κάνει λειτουργίες καθώς ναι μεν δεν επιτρέπεται να εισέλθουν πιστοί λόγω κορονοϊού, ωστόσο οι καρέκλες δεν είναι κενές!

Ο κορονοϊός έχει κλείσει τον κόσμο στα σπίτια του και ένα από τα μέρη όπου δεν μπορεί πλέον να επισκεφτεί για να επιτελέσει τα θρησκευτικά του καθήκοντα είναι και ο χώρος των εκκλησιών.

Ωστόσο, η φονική αυτή πανδημία ώθησε τον ιερέα Τζουζέπε Κορμπάρι να προχωρήσει σε μία πρωτοποριακή κίνηση. Ναι μεν κάνει τις λειτουργίες χωρίς να έχει απέναντί του πιστούς, όμως νιώθει γεμάτο το ιερό αφου έχει τοποθετήσει στις καρέκλες φωτογραφίες που έχει λάβει από ενορίτες του.

Ιταλός ιερέας κάνει λειτουργία σε εκκλησία γεμάτη από φωτογραφίες πιστών!
AP PHOTO/LUCA BRUNO

"Αρχίσαμε να τελούμε μυστήρια χωρίς την παρουσία πιστών από τις 24 Φεβρουαρίου. Στην αρχή αισθανόμουν απομονωμένος, δεν μου φαινόταν αληθινό όλο αυτό που συνέβαινε.

Τότε ήταν που σκέφτηκα να ζητήσω από αρκετούς ενορίτες μου να στείλουν φωτογραφίες, με την ανταπόκρισή τους να είναι τρομερή", τόνισε σε συνέντευξή του στο "CNN" ο ιερέας, που ασκεί τα καθήκοντά του στην εκκλησία "Santi Quirico e Giulitta a Robbiano di Giussano" στην Λομβαρδία (βόρεια Ιταλία) και πρόσθεσε:

"Πλημμύρισα από φωτογραφίες και τις τύπωσα... Τώρα βλέπω ότι και άλλες ενορίες, σε διάφορα μέρη του κόσμου, κάνουν κάτι παρόμοιο".

Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής οι λειτουργίες που γίνονται από την συγκεκριμένη εκκλησία μεταδίδονται ραδιοφωνικά, με τον ευρηματικό ιερέα να δηλώνει ωστόσο πως μέσα στα σχέδια της ενορίας του είναι οι λειτουργίες να μεταδίδονται και μέσω live streaming.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19, Ιταλία, Εκκλησία
SHARE:

24Media Network