Ιταλός συνδικαλιστής στο NEWS 24/7: “Η μεταγραφή του Ρονάλντο είναι χαστούκι για μας”

Ιταλός συνδικαλιστής στο NEWS 24/7: “Η μεταγραφή του Ρονάλντο είναι χαστούκι για μας”
Ο σούπερ σταρ Κριστιάνο Ρονάλντο AP

Ο άνθρωπος που κίνησε τις διαδικασίες για την απεργία στη FIAT καταγγέλλει την κοινωνική αδικία σε βάρος των εργαζομένων στα εργοστάσια της αυτοκινητοβιομηχανίας, που ζουν σε συνθήκες φτώχειας λόγω περικοπών.

Από τη στιγμή που η Unione Sindacale di Base της Ιταλίας εξήγγειλε την 48ώρη απεργία στα εργοστάσια της FIAT με αφορμή τη μεταγραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Γιουβέντους, το τηλέφωνο του Ντομένικο Ντε Στράντις δεν σταμάτησε να χτυπά.

Ο ριζοσπάστης Ιταλός συνδικαλιστής είναι βλέπετε, ο άνθρωπος που “έτρεξε” όλες τις απαραίτητες διαδικασίες έτσι ώστε η ταινία παραγωγής στα εργοστάσια της οικογένειας Ανιέλι να σταματήσει τη λειτουργία της για δύο ολόκληρες μέρες.

Το news247.gr τον εντόπισε σε στιγμές… αγωνιστικού οίστρου, στην προετοιμασία δηλαδή της μεγάλης απεργίας η είδηση της οποίας κάνει το γύρο του κόσμου.

“Θέλω να ξεκαθαρίσω” μάς λέει αρχικά “ότι δεν έχουμε τίποτα εναντίον του ποδοσφαιριστή Κριστιάνο Ρονάλντο, το πρόβλημά μας είναι μόνο οι συνθήκες φτώχειας που αντιμετωπίζουν οι εργάτες στα εργοστάσια, και όχι μόνο της FIAT”.

Για να εξηγηθεί ακόμη περισσότερο: “Πολλά εργοστάσια και επιχειρήσεις εν γένει έχουν κάνει πάρα πολλές απολύσεις τα τελευταία χρόνια. Από την άλλη ένα πολύ μεγάλο ποσό δαπανάται για έναν ποδοσφαιριστή χωρίς ουσιαστική εγγύηση”.

Και συμπεραίνει: “Όλο αυτό βιώνεται, και είναι λογικό, ως μία κοινωνική αδικία. Να το πω διαφορετικά. Είναι πραγματικά σαν να χαστουκίζουν τους ανθρώπους, που σφίγγουν το ζωνάρι όλα αυτά τα χρόνια λόγω των περικοπών”.

Ο Ντε Στράντις κλείνει αυτή τη συνομιλία με μία νότα αισιοδοξίας: “Δεν ξέρω ποιες μπορεί να είναι οι περαιτέρω αντιδράσεις μας. Πάντως με την κινητοποίηση αυτή ανοίξαμε ένα παράθυρο για τη βελτίωση των συνθηκών κάτω από τις οποίες διαβιούν οι εργαζόμενοι κόντρα, μάλιστα, στην πολιτική αδιαφορία”.

Δεν τα λες και παράλογα αυτά που υποστήριξε ο Ιταλός συνδικαλιστής. Η συνέχεια θα δοθεί, προφανώς, στους δρόμους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα