Ιταλός Υπ. Υγείας: Το Σύμφωνο της Ρώμης θα εγγυηθεί την προμήθεια εμβολίων στις ασθενέστερες χώρες

Ιταλός Υπ. Υγείας: Το Σύμφωνο της Ρώμης θα εγγυηθεί την προμήθεια εμβολίων στις ασθενέστερες χώρες
Εμβόλιο κατά του κορονοϊού Shutterstock

Κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ πλούσιων και φτωχών χωρών στο ζήτημα του εμβολίου υποσχέθηκε ο Ρομπέρτο Σπεράντσα.

Κατά την ολοκλήρωση της πρώτης εκ των δυο ημερών εργασιών των υπουργών υγείας των χωρών του G 20, στην Αιώνια Πόλη, ο Ιταλός υπουργός υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα αναφέρθηκε στο κύριο βήμα, το οποίο θεωρεί ότι μπορεί να οδηγήσει στην καθοριστική αποδυνάμωση της πανδημίας.

«Το Σύμφωνο της Ρώμης θα εγγυηθεί την προμήθεια εμβολίων στις ασθενέστερες χώρες. Ο στόχος είναι να μπορέσει να σταλεί, από την συνάντηση αυτή, ένα ενισχυμένο μήνυμα συνεργασίας, αλληλεγγύης και ισοτιμίας, με την πεποίθηση ότι κανείς δεν πρέπει να μείνει πίσω», τόνισε ο Σπεράντσα σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με τον υπουργό υγείας της κυβέρνησης Ντράγκι «μέχρι σήμερα υπάρχουν μεγάλες ανισότητες μεταξύ πλούσιων και φτωχότερων χωρών» και για τον λόγο αυτό «το Σύμφωνο που επεξεργάζεται το G20 επιθυμεί να θέσει τις προϋποθέσεις βάσει των οποίων το εμβόλιο θα αποτελεί δικαίωμα όλων και όχι προνόμιο ολίγων»,

«Πιστεύω ότι πρόκειται για πρόκληση την οποία συμμερίζονται όλες οι χώρες οι οποίες σήμερα είναι παρούσες στην Ρώμη», ολοκλήρωσε ο Ρομπέρτο Σπεράντσα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα