Jamie Wallis: Ο πρώτος ανοιχτά τρανς βουλευτής του Ηνωμένου Βασιλείου

Jamie Wallis: Ο πρώτος ανοιχτά τρανς βουλευτής του Ηνωμένου Βασιλείου
JUSTIN TALLIS/AFP

Ο Jamie Wallis έγινε ο πρώτος Βρετανός βουλευτής που δήλωσε δημόσια πως είναι τρανς. "Είμαι τρανς ή για να είμαι πιο ακριβής, θέλω να είμαι".

Ο Jamie Wallis έγινε ο πρώτος βουλευτής του Ηνωμένου Βασιλείου που δήλωσε ανοιχτά πως είναι τρανς, τονίζοντας “πόσο σημαντικό είναι να είσαι ο εαυτός σου”.

“Είμαι τρανς. ή για να είμαι πιο ακριβής, θέλω να είμαι”, είπε ο Wallis, ο οποίος είναι βουλευτής των Συντηρητικών για το Bridgend & Porthcawl, στην Ουαλία. “Δεν είχα σκοπό να το μοιραστώ ποτέ. Πάντα φανταζόμουν ότι θα έφευγα από την πολιτική πολύ πριν το πω δυνατά”, είπε.

Το ζήτημα του φύλου, είναι συχνά ένα βασικό θέμα που προκύπτει στην συζήτηση στο Ηνωμένο Βασίλειο. Την προηγούμενη εβδομάδα, μάλιστα, ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, είχε προκαλέσει πολλά αρνητικά σχόλια από την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, καθώς είχε δηλώσει πως η βιολογία θα πρέπει να είναι βασικός παράγοντας για τον προσδιορισμό των τρανς άτομων.

Ωστόσο, μετά την δημόσια αποκάλυψη του Jamie Wallis, ο Τζόνσον εμφανίστηκε υποστηρικτικός, ενώ έκανε μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter στην οποία επαίνεσε το “τεράστιο κουράγιο” που χρειάστηκε ο Wallis για να την ιστορία του.

Ο Jamie Wallis δεν είναι το πρώτο τρανς άτομο στη βρετανική κυβέρνηση, αλλά είναι ο πρώτος βουλευτής που μοιράστηκε ανοιχτά την ταυτότητά του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα