Καύσωνας στην Ιταλία: “Βράζει” η Σικελία – Μέχρι και τους 46 βαθμούς η θερμοκρασία

Καύσωνας στην Ιταλία: “Βράζει” η Σικελία – Μέχρι και τους 46 βαθμούς η θερμοκρασία
Κύμα καύσωνα συνεχίζει να πλήττει την Ιταλία 2021 Riccardo De Luca/AP Photo

"Καμίνι" και η Ιταλία. Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία της χώρας λόγω του καύσωνα που πλήττει τη χώρα.

Κύμα καύσωνα συνεχίζει να πλήττει τις περισσότερες περιοχές της Ιταλίας, με τη θερμοκρασία να καταγράφει υψηλές τιμές που ξεπερνούν σε ορισμένες περιπτώσεις τους 40 βαθμούς.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μέχρι το τέλος της εβδομάδας, η θερμοκρασία θα παραμείνει σε πολύ υψηλά επίπεδα στην Κάτω Ιταλία, ενώ το θερμόμετρο αναμένεται να αγγίξει τους 46 βαθμούς στην Σικελία. Στη δε Καλαβρία και στην ευρύτερη περιοχή του Μπάρι, αύριο και μεθαύριο, σύμφωνα με τις προβλέψεις θα καταγραφούν 41 βαθμοί.

Παράλληλα, σε μεγάλες πόλεις όπως την Ρώμη, το Μιλάνο, την Βενετία, το Τορίνο και την Φλωρεντία, η υγρασία αγγίζει το 80%, προκαλώντας άπνοια, ιδίως κατά τις νυχτερινές ώρες.

Σε ό,τι αφορά την αυριανή ημέρα, η Πολιτική Προστασία θα είναι σε επιφυλακή, σε τρεις πόλεις της χώρας: στην Ανκόνα και το Καμπομπάσο της κεντρικής Ιταλίας, όπως και στην Κατάνη της Σικελίας.

Οι ιταλοί γιατροί συνεχίζουν να συμβουλεύουν τους ηλικιωμένους και όσους πολίτες υποφέρουν από χρόνιες παθήσεις, να αποφεύγουν να βγαίνουν από το σπίτι, κατά τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα