Χονγκ Κονγκ: Και οι μαθητές κατέβηκαν στο δρόμο

Διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ
Διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ AP

Οι μαθητές μπήκαν δυναμικά στην εξίσωση των κινητοποιήσεων στον Χονγκ Κονγκ την πρώτη μέρα στη σχολική σεζόν στη χώρα.

Μορφή γενικευμένης ανυπακοής λαμβάνουν σιγά σιγά οι κινητοποιήσεις στο Χονγκ Κονγκ κατά της κυβέρνησης της χώρας αλλά και της Κίνας.

Τη Δευτέρα, πρώτη ημέρα της σχολικής σεζόν στο Χονγκ Κονγκ δεκάδες χιλιάδες μαθητές απείχαν των μαθημάτων τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη βιαιότητα που επέδειξε η αστυνομία στην καταστολή των διαδηλώσεων που προηγήθηκαν το Σαββατοκύριακο.

ADVERTISING

Οι μαθητές που προχώρησαν σε αποχή υπολογίζονται σε 10000 και προέρχονται από 200 λύκεια της χώρας. Στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων, από την αρχή τους μάλιστα, εδώ και 14 εβδομάδες, βρίσκονται και οι φοιτητές της χώρας.

Οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν και τη Δευτέρα με πρωταγωνιστές τους μαθητές πολλοί από τους οποίους είχαν καλυμμένο το ένα μάτι τους σε ένδειξη σεβασμού για διαδηλωτή που τραυματίστηκε στο μάτι κατά την προηγούμενη εβδομάδα.

Η αναταραχή ξεκίνησε στις αρχές του Ιούνη όταν η κυβέρνηση έφερε στη Βουλή νομοθέτημα που επέτρεπε την πιο εύκολο έκδοση πολιτών του Χονγκ Κονγκ στην Κίνα για διάφορα αδικήματα. Παρά το γεγονός ότι το επίμαχο νομοσχέδιο αποσύρθηκε, οι κινητοποιήσεις συνεχίστηκαν με δυναμισμό όλο το καλοκαίρι.

Πηγή: 

bbc

SHARE:

24Media Network