Κάιρο: Επίθεση με τρεις νεκρούς αστυνομικούς και πέντε τραυματίες

Κάιρο: Επίθεση με τρεις νεκρούς αστυνομικούς και πέντε τραυματίες

Ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά των αστυνομικών από όχημα που περνούσε δίπλα τους σε διασταύρωση του δακτυλίου, ενός πολυσύχναστου δρόμου ταχείας κυκλοφορίας του Καΐρου

Ένοπλοι σκότωσαν τρεις αστυνομικούς και τραυμάτισαν άλλους πέντε σε πυροβολισμούς στο Κάιρο αργά το βράδυ της Δευτέρας είπε το Υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου.

Οι δράστες της επίθεσης πυροβόλησαν τους αστυνομικούς από όχημα που περνούσε δίπλα τους σε διασταύρωση του δακτυλίου, ενός πολυσύχναστου δρόμου ταχείας κυκλοφορίας του Καΐρου στην ανατολική γειτονιά της Πόλης του Νασρ, έγραφε σε δήλωσή του το υπουργείο.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση.

Το περιστατικό ακολουθεί μία αιματηρή επίθεση που σημειώθηκε μερικές εβδομάδες πριν όταν δύο βομβιστές αυτοκτονίας του Ισλαμικού Κράτους σκότωσαν τουλάχιστον 45 άτομα σε εκκλησίες στην Αλεξάνδρεια και την Τάντα.

Οι επιθέσεις σε δυνάμεις ασφαλείας στην Αίγυπτο αποτελούν κοινό φαινόμενο στο βόρειο Σινά, όπου η χώρα μάχεται μια εξέγερση ισλαμιστών, αλλά στοχευμένες επιθέσεις στο Κάιρο είναι σπάνιες και οι πυροβολισμοί είναι τμήμα μιας επιχείρησης μαχητών να διασπείρουν τη βία στο ηπειρωτικό τμήμα της χώρας.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ, φωτογραφία: AP Photo / Amr Nabil)

SHARE: