“Καλώς ήρθατε στο Brexit” – Όταν τα σάντουιτς δεν περνούν τα σύνορα

“Καλώς ήρθατε στο Brexit” – Όταν τα σάντουιτς δεν περνούν τα σύνορα
Κατάσχεση προϊόντων λόγω Brexit Twitter

Πλάνα της ολλανδικής τηλεόρασης δείχνουν τελωνειακούς να κατάσχουν σάντουιτς και άλλα τρόφιμα από τους οδηγούς που εισέρχονται στην Ολλανδία από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ολλανδοί αστυνομικοί απαθανατίστηκαν σε φωτογραφίες και βίντεο να κατάσχουν ένα σάντουιτς με ζαμπόν που κρατούσε ένας Βρετανός οδηγός φορτηγού, ο οποίος ήθελε να περάσει τα σύνορα.

Σύμφωνα με τη dailymail, οι κανόνες εισαγωγής μετά τo Brexit έχουν απαγορεύσει τη μεταφορά σχεδόν όλων των ζωικών προϊόντων.

«Καλώς ήρθατε στο Brexit, κύριε», λέει αστειευόμενος ένας από τους αξιωματικούς στο βίντεο, καθώς ο οδηγός παρακαλεί: «Μπορείτε να πάρετε το κρέας και να μου αφήσετε το ψωμί;».

Πλάνα από την ολλανδική τηλεόραση έδειξαν αξιωματούχους να κατάσχουν σάντουιτς και άλλα τρόφιμα από τους οδηγούς που εισέρχονται στην Ολλανδία από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το βίντεο δείχνει αξιωματικούς να περνούν ανάμεσα από τα οχήματα και να κρατούν ψηλά τα τρόφιμα που βρίσκουν μέσα, λέγοντας ότι θα πρέπει να κατασχεθούν.

Όταν ο οδηγός, που έρχεται με πλοίο από τη Βρετανία, ρωτά τους αξιωματούχους αν θα μπορούσε να κρατήσει το ψωμί από το σάντουιτς που είναι τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο, ο υπάλληλος ακούγεται να απαντάει: «Όχι, όλα θα κατασχεθούν. Καλώς ήρθατε στο Brexit, κύριε. Λυπάμαι.»

Από την 1η Ιανουαρίου 2021, όταν η Βρετανία έφυγε επίσημα από την ΕΕ, οι κανόνες που διέπουν τα τρόφιμα που μπορούν να ληφθούν στην ΕΕ από το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν ενισχυθεί.

Υπάρχει εξαίρεση για το γάλα σε σκόνη για βρέφη, τις παιδικές τροφές και τα ειδικά τρόφιμα ή τις ειδικές ζωοτροφές για ζώα συντροφιάς που απαιτούνται για ιατρικούς λόγους, εάν ζυγίζουν λιγότερο από 2 κιλά και εάν πληρούν άλλα κριτήρια.

Τα φυτά και τα φυτικά προϊόντα υπόκεινται επίσης σε αυστηρότερα μέτρα. Οι κανόνες προέρχονται από τον ενδημικό αφθώδη πυρετό του 2001 εντός της ΕΕ.

«Είναι γνωστό ότι επικίνδυνα παθογόνα που προκαλούν ζωικές ασθένειες, όπως ο αφθώδης πυρετός και η κλασική πανώλη των χοίρων μπορούν να κατοικούν στο κρέας, στο γάλα ή στα προϊόντα τους», αναφέρει η οδηγία της ΕΕ.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα