Καλπάζει παγκοσμίως η υπογονιμότητα

Καλπάζει παγκοσμίως η υπογονιμότητα

Πενήντα με ογδόντα εκατομμύρια ζευγάρια παγκοσμίως αδυνατούν να αποκτήσουν παιδιά, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

Πενήντα με ογδόντα εκατομμύρια ζευγάρια παγκοσμίως αδυνατούν να αποκτήσουν παιδιά, καθώς το 10 - 12% των ζευγαριών της αναπαραγωγικής ηλικίας αντιμετωπίζει πρόβλημα υπογονιμότητας, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Οι επιστήμονες συνιστούν στα ζευγάρια που μετά από προσπάθειες έξι μηνών δεν έχoυν πετύχει εγκυμοσύνη να ζητούν τη συμβουλή γιατρού.

Σημαντικό επίσης είναι να ξεκινά ταυτόχρονα η διερεύνηση τυχόν προβλημάτων στο ζευγάρι καθώς ο ανδρικός παράγοντας στην υπογονιμότητα είναι ίσος με αυτόν της γυναίκας.

Σύμφωνα με τους γιατρούς της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας, ένας βασικός παράγοντας του προβλήματος είναι η απόφαση των γυναικών να γίνουν μητέρες σε ηλικία μεγαλύτερη των 35 ετών οπότε η αναπαραγωγική τους ικανότητα αρχίζει να μειώνεται δραματικά.Σε συνέντευξη Τύπου για την υπογονιμότητα στην Ελλάδα, οι επιστήμονες επισήμαναν ότι η αδυναμία τεκνοποίησης δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι η μόνη λύση για να αποκτήσει το ζευγάρι παιδιά είναι η εξωσωματική γονιμόποιηση.

Αντιθέτως υπάρχουν και άλλες θεραπείες, σαφώς λιγότερο ψυχοφθόρες και πολύ πιο οικονομικές που φέρνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. 
SHARE:

24Media Network