Καμάλα Χάρις: Αντιδράσεις για το εξώφυλλο της Vogue και τη “λευκή” φωτογραφία

Καμάλα Χάρις: Αντιδράσεις για το εξώφυλλο της Vogue και τη “λευκή” φωτογραφία
Twitter / @Voguemagazine

Στο εξώφυλλο Φεβρουαρίου της Vogue βρίσκεται η Καμάλα Χάρις, με το περιοδικό ωστόσο, να κατηγορείται πως... άσπρισε το πρόσωπό της. Το επιτελείο μάλιστα της Αμερικανίδας αντιπροέδρου διαμαρτυρήθηκε ότι χρησιμοποιήθηκε λάθος φωτογραφία.

Αναμφίβολα η Κάμαλα Χάρις είναι το πρόσωπο των ημερών. Η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ, επιλέχθηκε για να φωτογραφηθεί στο ιστορικό εξώφυλλο Φεβρουαρίου της Vogue και στη συνέντευξή της στο διάσημο περιοδικό μόδας, έστειλε εκ νέου το μήνυμα για την ισότητα: «Πάντα λέω το εξής “Μπορεί να είμαι η πρώτη για πολλά πράγματα, αλλά θα σιγουρευτώ να μην είμαι η τελευταία” και μεταξύ άλλων, πρόσθεσε: «Σκεφτόμουν τα ανίψια μου, που θα γνωρίσουν σε αυτό τον κόσμο μόνο μία γυναίκα αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, μία έγχρωμη γυναίκα, μία μαύρη γυναίκα, μία γυναίκα με γονείς που γεννήθηκαν εκτός των ΗΠΑ».

Ενώ σίγουρα τα λεγόμενά της έχουν μεγάλη σημασία, αυτό που τελικά “τάραξε τα νερά” ήταν οι φωτογραφίες που επιλέχθηκαν για το εξώφυλλό: Αρκετοί χρήστες των κοινωνικών δικτύων μόλις είδαν την ανάρτηση του διάσημου εξωφύλλου στα social media του περιοδικού, έσπευσαν να τονίσουν πως η φωτογραφία της Κάμαλα είχε υποστεί επεξεργασία… “λεύκανσης” ενώ η επιλογή των converse παπουτσιών που φορά δεν ήταν και ό,τι καλύτερο από πλευράς του εμβληματικού περιοδικού μόδας. Ουκ ολίγοι μάλιστα κατηγόρησαν την ίδια την Άννα Γουίντουρ για εξώφυλλο χαμηλής ποιότητας.

Ακόμα και το επιτελείο της Χάρις έσπευσε να διαμαρτυρηθεί στη συντακτική ομάδα της Vogue για το εξώφυλλο, καθώς όπως αναφέρουν πηγές της ομάδας της, η φωτογραφία που δημοσιοποιήθηκε δεν ήταν αυτή για την οποία είχαν συμφωνήσει. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εικόνα του εξωφύλλου διέρρευσε το βράδυ του Σαββάτου που πιθανώς δεν ήταν και η προσυμφωνημένη ώρα για ατα αποκαλυπτήρια…

Λίγο μετά από τον σάλο που προκλήθηκε (και έπειτα από την αποκάλυψη πως τα παπούτσια δεν ήταν απαίτηση της ομάδας της αντιπροέδρου) η Vogue δημοσίευσε -χωρίς εξηγήσεις- ένα ακόμα εξώφυλλο – πιθανώς το “σωστό”- που απεικονίζει την Αμερικανίδα αντιπρόεδρο με σταυρωμένα τα χέρια:

Η Vogue μέχρι στιγμής δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα για τις αντιδράσεις του επιτελείου της κάμαλα Χάρις. Πηγές του περιοδικού ωστόσο φέρονται να αρνήθηκαν σε σχόλιο που έκαναν στη New York Post ότι οι φωτογραφίες επεξεργάστηκαν έτσι ώστε να αλλάξει το… δέρμα της Αμερικανίδας προέδρου.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι η Άννα Γουίντουρ ζήτησε συγνώμη από τα μέλη του προσωπικού της σε επιστολή, για «λάθη» στην δημοσίευση φωτογραφιών και άρθρων που θεωρούνται ως ευαίσθητα στις μειονότητες. «Η Vogue δεν βρήκε αρκετούς τρόπους για να ανεβάσει ή να δώσει χώρο στους μαύρους συντάκτες, συγγραφείς, φωτογράφους, σχεδιαστές και άλλους δημιουργούς» έγραψε η Άννα Γουίντουρ. «Έχουμε κάνει επίσης λάθη, δημοσιεύοντας εικόνες ή ιστορίες που ήταν οδυνηρές ή μισαλλόδοξες. Θέλω να αναλάβω την πλήρη ευθύνη γι’ αυτά τα λάθη».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα