Καμπανάκι του ΠΟΥ για την πορεία της πανδημίας στην Ευρώπη

Η εξάπλωση του ιού συνεχίζεται και στην Ευρώπη
Η εξάπλωση του ιού συνεχίζεται και στην Ευρώπη AP

"Ο κίνδυνος δεν έχει περάσει και η χαλάρωση των μέτρων βοηθά στην εξάπλωση των κρουσμάτων γι' αυτό και η καραντίνα σε κάποιες περιοχές επανέρχεται", τονίζει ο ΠΟΥ

Προειδοποίηση ότι τα εθνικά συστήματα υγείας στην Ευρώπη μπορεί να βρεθούν σύντομα σε δεινή θέση καθώς αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των κρουσμάτων της πανδημίας απευθύνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, γράφει το euronews.

Η σοβαρότητα των εκτιμήσεων του ΠΟΥ φαίνεται και από την καραντίνα που μπηκαν εργαζόμενοι σε εργοστάσιο παραγωγής κρέατος στη Γερμανία. Ο κίνδυνος δεν έχει περάσει και η χαλάρωση των μέτρων βοηθά στην εξάπλωση του ιού γι' αυτό και η καραντίνα σε κάποιες περιοχές επανέρχεται.

ADVERTISING

«Τριάντα χώρες έχουν σημειώσει αυξητική τάση στα κρούσματα κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Σε 11 δε από αυτές, η ταχεία μετάδοση οδήγησε σε πολύ σημαντική αναζωπύρωση, η οποία εάν αφεθεί ανεξέλεγκτη θα ωθήσει το ευρωπαϊκό σύστημα υγείας για άλλη μια φορά στο χείλος του γκρεμού», λέει ο Χανς Κλούγκε περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εξαπολύσει μύδρους κατά του ΠΟΥ για τους χειρισμούς του στην πανδημία όμως Γερμανία και Γαλλία ανακοινώνουν σημαντική δέσμευση χρηματοδοτικών πόρων για την υποστήριξη των δράσεων του ΠΟΥ, αλλά και εμπιστοσύνη προς τον διεθνή οργανισμό.

«Από τα 9 εκατομμύρια κρούσματα στον κόσμο, περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια έχουν βρεθεί στην Ευρώπη όπου, παρά τη μείωση του ποσοστού σε σύγκριση με την αρχή του έτους η ασθένεια συνεχίζει να εξαπλώνεται.

«Η Γερμανία θα διαδραματίσει το ρόλο της στον ΠΟΥ παρέχοντας πολιτική, οικονομική και τεχνική υποστήριξη. Αυτό θα γίνει με τη σαφή προσδοκία ότι οι προκλήσεις αντιμετωπίζονται επαρκώς και οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις προωθούνται, προκειμένου να ενισχυθεί το πρόγραμμα έκτακτης ανάγκης, καθώς η ΠΟΥ δουλεύει βάσει των διεθνών κανόνων υγείας», είπε ο Γενς Σπαν υπουργός Υγείας της Γερμανίας.

Μετά από συστάσεις του ΠΟΥ, η Γερμανία εντείνει τα διαγνωστικά τεστ σε περιοχές που βρίσκονται τώρα σε καραντίνα. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, πριν από την περίοδο των διακοπών, προτρέπει δε τον πληθυσμό να λάβει πολύ προσεκτικές αποφάσεις σχετικά με το πώς, πού και πότε θα ταξιδέψει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΠΟΥ, Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network