Καναδάς: Εννέα οι νεκροί στο Τορόντο – Η στιγμή της σύλληψης του οδηγού

Καναδάς: Εννέα οι νεκροί στο Τορόντο – Η στιγμή της σύλληψης του οδηγού
Η στιγμή της σύλληψης του οδηγού του βαν twitter

Κάμερες κατέγραψαν τη στιγμή της σύλληψης του οδηγού που έριξε το βαν του επάνω σε πεζούς σε διασταύρωση στο Τορόντο. Οι καναδικές αρχές ανακοίνωσαν ότι οι νεκροί είναι τουλάχιστον εννέα, ενώ παραδέχθηκαν ότι πρόκειται για "πολύ σοβαρό" περιστατικό

Τουλάχιστον εννέα νεκροί και 16 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός από την επίθεση βαν κατά πεζών σε κεντρική διασταύρωση στο Τορόντο του Καναδά, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Ο οδηγός του ημιφορτηγού αρχικά διέφυγε. Ωστόσο συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα, με την σύλληψή του να καταγράφεται από κάμερες. Σύμφωνα με τις αρχές οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη

Ο Καναδός υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας Ραλφ Γκουντέιλ δήλωσε ότι το περιστατικό είναι «ξεκάθαρα πολύ σοβαρό», σημειώνοντας ότι «υπάρχουν θύματα» αν και αρχικά αρνήθηκε να δώσει ακριβή αριθμό, ενώ τα ρεπορτάζ των τοπικών ΜΜΕ έκακναν λόγο για τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς από την πρώτη στιγμή.

Όπως τόνισε ότι η αστυνομία έχει αναλάβει τις έρευνες και αρνήθηκε να κάνει εικασίες για το περιστατικό. Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες προς το παρόν που να υποδεικνύουν αλλαγή στο επίπεδο ασφάλειας.

Το επεισόδιο σημειώθηκε στα βόρεια της πόλης, σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης όπου συνεδριάζουν οι υπουργοί Εξωτερικών της G7. Γύρω στη 1.30, τοπική ώρα, ένα λευκό φορτηγάκι ανέβηκε στο πεζοδρόμιο και παρέσυρε οκτώ έως δέκα άτομα στην οδό Γιόνγκ, κοντά στη λεωφόρο Φιντς.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι είδε τουλάχιστον δύο πτώματα στο σημείο του δυστυχήματος. Τουλάχιστον επτά άνθρωποι διακομίστηκαν στο κοντινό νοσοκομείο Σάνιμπρουκ.

Ένας άνδρας με το όνομα Αλί, δήλωσε στο CNN ότι ο οδηγός φέρεται να είχε πρόθεση να παρασύρει πεζούς. Ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας με το όνομα Κάρλος, δήλωσε στο ειδησεογραφικό δίκτυο CTV ότι φερόμενος δράστης κατά τη σύλληψή του από την αστυνομία είχε όπλο στα χέρια του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα