Καναδάς: Λόγο για γενοκτονία έκανε και ο πρωθυπουργός Τριντό

Τζάστιν Τριντό
Τζάστιν Τριντό AP

Ο Καναδός πρωθυπουργός κάνοντας λόγο για γενοκτονία στην Ουκρανία τόνισε πως "Έχουμε δει αυτήν την επιθυμία για επιθέσεις σε αμάχους, για χρήση της σεξουαλικής βίας ως όπλο πολέμου".

Για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό έκανε λόγο σήμερα για «γενοκτονία» στην Ουκρανία, ακολουθώντας τα βήματα του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος χρησιμοποίησε τον ίδιο όρο χθες, Τρίτη.

«Μπορούμε όλο και περισσότερο να μιλάμε για γενοκτονία», δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους στο Κεμπέκ που τον ρώτησαν για τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου.

ADVERTISING

Ο Καναδός πρωθυπουργός, ο οποίος είχε αρνηθεί μέχρι σήμερα να χρησιμοποιήσει τον όρο «γενοκτονία», συνέχισε λέγοντας: «Έχουμε δει αυτήν την επιθυμία για επιθέσεις σε αμάχους, για χρήση της σεξουαλικής βίας ως όπλο πολέμου. Είναι εντελώς απαράδεκτο!»

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Τζάστιν Τριντό υπενθύμισε επίσης ότι Καναδοί αστυνομικοί έχουν σταλεί στην Ουκρανία για να βοηθήσουν στις έρευνες και ότι ο Καναδάς ήταν «από τις πρώτες χώρες» που κίνησε τη διαδικασία στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για «να διασφαλίσει ότι ο Πούτιν θα λογοδοτήσει για τις πράξεις του, για τα εγκλήματα πολέμου».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Καναδάς, Τζο Μπάιντεν, Ουκρανία
SHARE:

24Media Network