Καναδάς: Πρόσφυγες ονόμασαν το μωρό τους... Τζάστιν Τριντό

Καναδάς: Πρόσφυγες ονόμασαν το μωρό τους... Τζάστιν Τριντό

Οι δύο Σύροι γονείς τίμησαν τον Καναδό πρωθυπουργό που τούς δέχθηκε στη χώρα και ελπίζουν κάποια στιγμή ο μικρός Τζάστιν Τριντό να μπορέσει να γνωρίσει τον συνονόματό του. Δείτε το βίντεο

Σύροι πρόσφυγες στον Καναδά ονόμασαν το νεογέννητο μωρό τους Τζάστιν Τριντό για να ευχαριστήσουν τον Καναδό πρωθυπουργό που τους δέχθηκε στη χώρα.

Όταν ο Μοχάμεντ και η Άφραα Μπίλαν έφτασαν στον Καναδά τον Φεβρουάριο του 2016 ξεκινούσαν μια νέα ζωή σε μια άγνωστη χώρα. Με καταγωγή από τη Δαμασκό έφτασαν στο Μόντρεαλ μαζί με την κόρη τους Νάγια και τον γιο τους Ναέλ στη μέση του χειμώνα.

Ο Τριντό δεν ήταν στο αεροδρόμιο για να τους καλωσορίσει, όπως έκανε με άλλους Σύρους πρόσφυγες, όμως εκείνοι ένιωσαν την ανάγκη να τον ευχαριστήσουν με κάποιο τρόπο, οπότε έδωσαν στον νεογέννητο γιο τους το όνομά του.

Ο Τζάστιν Τριντό Άνταμ Μπίλαν γεννήθηκε την Πέμπτη στο Κάλγκαρι, όπου πλέον ζει η οικογένεια.

Στη Δαμασκό ο Μοχάμεντ, 29 ετών, εργαζόταν ως κουρέας, όμως μετά το ξέσπασμα του εμφύλιου στη Συρία συνελήφθη από τον συριακό στρατό. Αφού αφέθηκε ελεύθερος έμαθε ότι τον αναζητούν και πάλι. Μόλις ανέλαβε την κυβέρνηση του Καναδά ο Τριντό και η χώρα άρχισε να δέχεται πρόσφυγες από τη Συρία ο Μοχάμεντ άδραξε την ευκαιρία.

Αφού πέρασαν ένα διάστημα στο Μόντρεαλ, τελικά μετακόμισαν στο Κάλγκαρι. «Ο Καναδάς είναι πολύ πιο ασφαλής, δεν υπάρχει πόλεμος», σχολίασε η Άφραα. «Όλα είναι διαφορετικά, όλα είναι καλά, καμία σχέση με τη Συρία».

Η Άφραα παραδέχθηκε ότι στην αρχή δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί στον Καναδά, κυρίως εξαιτίας του κρύου. Όμως πλέον μιλά καλά αγγλικά και ο Μοχάμεντ εργάζεται σε ένα παντοπωλείο.

Οι δύο Σύροι ελπίζουν κάποια στιγμή ο μικρός Τζάστιν Τριντό να μπορέσει να γνωρίσει τον άνδρα από τον οποίο πήρε το όνομά του. «Είναι ένας πραγματικά καλός άνθρωπος. Μας βοήθησε πολύ (…) Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον ίδιο και όλους τους Καναδούς», είπε η Άφραα.

(Με πληροφορίες από BBC, ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μετανάστες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Καναδάς ανοίγει τα σύνορα στους Γεζίντι

Μετανάστες φεύγουν από τις ΗΠΑ λόγω Τραμπ

Ένας στους τέσσερις Καναδούς υπέρ της προσωρινής απαγόρευσης υποδοχής προσφύγων

SHARE:

24Media Network