Καναδάς: Σε χιονοδρομικό κέντρο η μεγαλύτερη διασπορά της βραζιλιάνικης μετάλλαξης

Καναδάς: Σε χιονοδρομικό κέντρο η μεγαλύτερη διασπορά της βραζιλιάνικης μετάλλαξης
2021/AP Photo/Brennan Linsley, File

Από τα 877 διαπιστωμένα κρούσματα με την μετάλλαξη P1, τα 200 βρέθηκαν στο χιονοδρομικό κέντρο Whistler. Ως τώρα, κανένας από τους πάσχοντες δεν έχει αναφέρει ταξίδι από ή προς την Βραζιλία.

Το χιονοδρομικό κέντρο Whistler στην περιοχή της Βρετανικής Κολούμπια στον Καναδά, έχει κλείσει πια ερμητικά τις πόρτες του. Τουλάχιστον 200 από τα 877 επιβεβαιώμενα κρούσματα κορονοϊού, όλα της βραζιλιάνικης μετάλλαξης P1, έχουν εντοπιστεί στο πολυτελές θέρετρο. Μέχρι στιγμής, τα πρώτα 85 άτομα που παρουσίασαν συμπτώματα κορονοϊού, δεν έχουν επιβεβαιώσει την μετακίνηση τους από ή προς την Βραζιλία, μέσα στους τελευταίους μήνες.

Η βραζιλιάνικη μετάλλαξη του κορονοϊού θεωρείται ως μια από τις πιο έντονες ως προς την εκδήλωση των συμπτωμάτων, αλλά και ως προς τη θνησιμότητα. Από το δείγμα των 200 κρουσμάτων οι εργαζόμενοι ήταν οι πρώτοι που βρέθηκαν θετικοί. Ορισμένοι εξ’ αυτών, μιλώντας στον Guardian, περιέγραψαν συμπτώματα όπως “κούραση που σε αφήνει στο κρεββάτι για πολλές μέρες” και “βασανιστικός πόνος στα κόκκαλα”. Η Ράϊντ, υπάληλλος που μίλησε με ψευδώνυμο, είπε μεταξύ άλλων: “είμασταν βέβαιοι ότι θα το πάθουμε, αφού έρχονται στο χιονοδρομικό κέντρο τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο”.

Ο Guardian αναφέρει πως οι υγειονομικές αρχές του Καναδά έχουν προσπαθήσει μέσω των εμβολιασμών να ανακόψουν τη διασπορά, αλλά αυτή η μάχη με το χρόνο δεν έχει κερδηθεί ακόμα. Σημειώνεται επίσης πως λόγω καθυστέρησεων στην εξακρίβωση μεταλλάξεων, δεν υπάρχει ακόμα σαφή εικόνα πόσο έχει ξεφύγει η διασπορά της βραζιλιάνικης μετάλλαξης στην χώρα.

Η υψηλή μεταδοτικότητα της μετάλλαξης P1 είναι η βασική αιτία που η Βραζιλία παρουσιάζει τουλάχιστον 37.000-45.000 κρούσματα σε καθημερινή βάση, ενώ έχει επιβεβαιωθεί η εξάπλωση της και σε γειτονικές χώρες. Αξίζει να σημειώσουμε πως η διασπορά της P1 στον Καναδά έχει βγάλει εκτός δράσης και μια ολόκληρη ομάδα χόκεϊ επί πάγου, τους Κάνακς, με 21 συνολικά κρούσματα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα