Καναδάς: Τουλάχιστον 15 νεκροί σε σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό

Διαβάζεται σε 2'
Καναδάς: Τουλάχιστον 15 νεκροί σε σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό
Αστυνομία (φωτογραφία αρχείου) iStock

Τουλάχιστον 15 άτομα έχασαν τη ζωή τους στην επαρχία Μανιτόμπα του Καναδά όταν λεωφορείο συγκρούστηκε με φορτηγό. 10 τραυματίες.

Τουλάχιστον 15 άτομα σκοτώθηκαν σε τροχαίο, έπειτα από σύγκρουση ημιρυμουλκούμενου φορτηγού και λεωφορείου για τη μεταφορά ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρία. Όπως μεταδίδει η Guardian, το γεγονός αυτό αποτελεί ένα σημαντικότερα περιστατικά έκτακτης ανάγκης στην περιοχή.

Η Βασιλική Καναδική Έφιππη Αστυνομία (RCMP), στην επαρχία της Μανιτόμπα, ανακοίνωσε ότι μέχρι το βράδυ της Πέμπτης, 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα και άλλοι 10 μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι σε νοσοκομεία.

“Αυτή είναι μια μέρα στη Μανιτόμπα και σε ολόκληρο τον Καναδά που θα μείνει στη μνήμη μας ως ημέρα τραγωδίας και απίστευτης θλίψης”, δήλωσε ο διοικητής Rob Hill στη συνέντευξη Τύπου. “[Απευθύνομαι] σε όλους όσοι περιμένουν, δεν μπορώ να φανταστώ πόσο δύσκολο είναι να μην ξέρεις αν το άτομο που αγαπάς περισσότερο θα γυρίσει σπίτι απόψε. Λυπάμαι πολύ που δεν μπορούμε να σας δώσουμε πιο γρήγορα τις οριστικές απαντήσεις που χρειάζεστε”.

Το σώμα εγκλημάτων του RCMP έχει πλέον αναλάβει την διερεύνηση της υπόθεσης.

Το χρονικό της σύγκρουσης οχηματων στον Καναδά

Λίγες ώρες πριν το μεσημέρι της Πέμπτης ένα ημιφορτηγό ήρθε σε σύγκρουση με λεωφορείο που μετέφερε κατά βάση ηλικιωμένους με κατεύθυνση τοπικό καζίνο. Το αυτοκινητικό δυστύχημα έγινε πλησίον της κοινότητας Carberry. Οι οδηγοί και των δύο οχημάτων βρίσκονται εν ζωή, ωστόσο νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Αεροπορικής Διάσωσης δήλωσε πως ότι όλο το σκηνικό ήταν “σύμφωνο με τα παρόμοια μεγάλα περιστατικά στα οποία ανταποκριθήκαμε στο παρελθόν”. Η υπηρεσία έστειλε στο μέρος του τροχαίου 14 γιατρούς, παραϊατρικούς και νοσηλευτές αλλά και δύο ελικόπτερα και δύο αεροπλάνα.

Το νοσοκομείο του Winnipeg σήμανε πορτοκαλί συναγερμό, η χρήση του οποίου αφορά ατυχήματα μαζικής κλίμακας. Νοσοκομεία από άλλες περιοχές προετοιμάστηκαν να δεχθούν ασθενείς.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα