Καναδάς: Τρεις νεκροί και τραυματίες από ανατροπή τουριστικού λεωφορείου

Οδηγός λεωφορείου σε επαρχία του Καναδά
Οδηγός λεωφορείου σε επαρχία του Καναδά ASSOCIATED PRESS

Το λεωφορείο μετέφερε τουρίστες σε παγετώνα στην περιοχή Αλμπέρτα του Καναδά. Τρεις ενήλικες γυναίκες σκοτώθηκαν. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.

Ένα λεωφορείο που μετέφερε τουρίστες σε παγετώνα στη νότια επαρχία του Καναδά Αλμπέρτα, ανατράπηκε
με αποτέλεσμα τρεις άνθρωποι να σκοτωθούν και δεκάδες άλλοι να τραυματιστούν.

Το τουριστικό λεωφορείο ανατράπηκε καθ΄οδόν προς τον παγετώνα κοντά στην Παγονησίδα Κολούμπια στο Εθνικό Πάρκο Τζάσπερ της Αλμπέρτα, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CBS News.

Το CBS News ανέφερε πως στο δυστύχημα ενεπλάκη ένα από τα λεωφορεία που μεταφέρουν τουρίστες στον παγετώνα, το οποίο ανήκει στην Pursuit, την εταιρία που πραγματοποιεί περιηγήσεις στις παγονησίδες, που αποτελούν μέρος του Παγετώνα Αταμπάσκα.

Διασώστες και πυροσβεστικά οχήματα μετέβησαν στο σημείο. Από τους 27 επιβάτες, σκοτώθηκαν τρεις ενήλικες γυναίκες, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται τη Βασιλική Καναδική Έφιππη Αστυνομία (RCMP).

Οι επιβάτες που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση μεταφέρθηκαν απο το σημείο του δυστυχήματος σε διάφορα νοσοκομεία της Αλμπέρτα με ελικόπτερα ασθενοφόρα.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο, που επικαλείται εκπρόσωπο των Υγειονομικών Υπηρεσιών της Αλμπέρτα, αρκετά νοσοκομεία στην επαρχία ετοιμάστηκαν για να δεχθούν τραυματίες, ορισμένοι από τους οποίους είναι σε κρίσιμη ή σοβαρή κατάσταση.

Η RCMP διερευνά τα αίτια του δυστυχήματος με την υποστήριξη ενός εμπειρογνώμονα για τις συγκρούσεις, σύμφωνα με το CBS News.

Πηγή: 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Καναδάς
SHARE:

24Media Network