“Κάρφωσε” τις ΗΠΑ η Βενεζουέλα: “Υποφέρει από αυτά που έκανε σε άλλες χώρες”

“Κάρφωσε” τις ΗΠΑ η Βενεζουέλα: “Υποφέρει από αυτά που έκανε σε άλλες χώρες”
Ο Νικολας Μαδούρο. AP

Η Βενεζουέλα βρήκε την ευκαιρία να πληρώσει τις ΗΠΑ με το ίδιο νόμισμα με αφορμή την εισβολή στο Καπιτώλιο.

Λένε ότι η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο. Στη Βενεζουέλα το κρύο αυτό πιάτο το απόλαυσαν την Τετάρτη με όσα έγιναν στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.

Εχοντας νιώσει πολλές φορές τις ωμές παρεμβάασεις των ΗΠΑ στο εσωτερικό τους και έχοντας ακούσει άλλες τόσες την Αμερική να “ανησυχεί” για τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα, η κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο απάντησε με το ίδιο νόμισμα: Εξέφρασε την ανησυχία της!

Η γλώσσα που χρησιμοποιήθηκε ήταν επιμελώς φροντισμένη και παρέπεμπε σε αντίστοιχες ανακοινώσεις των ΗΠΑ κατά το παρελθόν: “Η Βενεζουέλα” τονίστηκε “καταδικάζει την πολιτική πόλωση και το σπιράλ της βίας στο οποίο βέβαια αντικατοπτρίζεται μία βαθιά κρίση στην οποία βρίσκεται το πολιτικό και κοινωνικό σύστημα της χώρας αυτή τη στιγμή”.

Και συνεχίζει ρίχοντας το σχετικό καρφί: “Η διαμορφωθείσα κατάσταση θυμίζει την κατάσταση που πολλές διαμορφώθηκε σε άλλες χώρες λόγω της επιθετικότητας των ΗΠΑ. Η Βενεζουέλα ευελπιστεί να σταματήσει σύντομα η βία και ο αμερικανικός λαός να μπορέσει να ανοίξει ένα νέρο δρόμο προς τη σταθερότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη”.

Σε πολλά μπορεί να διαφωνήσει κανείς με την κυβέρνηση Μαδούρο. Αλλά εδώ το δίκιο της είναι βουνό…

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα