Κάρι Λιμ: “Η κοινωνία του Χονγκ Κονγκ έχει παραλύσει. Όλοι είναι φοβισμένοι”

Κάρι Λιμ: “Η κοινωνία του Χονγκ Κονγκ έχει παραλύσει. Όλοι είναι φοβισμένοι”
Διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ AP

Μετά τα βίαια επεισόδια της Παρασκευής, εταιρεία σιδηροδρόμων έλαβε την άνευ προηγουμένου απόφαση να κλείσει ολόκληρο το δίκτυο μετρό και σιδηροδρόμων με το οποίο μετακινούνται καθημερινά περίπου 5 εκατομμύρια επιβάτες.

Η επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ Κάρι Λαμ καταδίκασε σήμερα τις βιαιότητες που πραγματοποίησαν την Παρασκευή οι «ταραχοποιοί», οι οποίοι προκάλεσαν ζημιές σε εμπορικά καταστήματα και σταθμούς του μετρό, ενώ διαβεβαίωσε πως ο πληθυσμός είναι «φοβισμένος».

«Οι ακραίες ενέργειες των ταραχοποιών προκάλεσαν μια πολύ σκοτεινή νύκτα για το Χονγκ Κονγκ και η κοινωνία του Χονγκ Κονγκ έχει σήμερα μισοπαραλύσει», «όλοι είναι πολύ ανήσυχοι, ακόμη και φοβισμένοι», δήλωσε η Κάρι Λαμ σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της, το πρώτο της μετά τη χθεσινή επιβολή της απαγόρευσης της χρήσης μασκών από τους διαδηλωτές.

«Η ακραία βία έδειξε με σαφήνεια ότι η δημόσια ασφάλεια στο Χονγκ Κονγκ αντιμετωπίζει μεγάλο κίνδυνο», τόνισε η Λαμ. «Γι’ αυτόν τον συγκεκριμένο λόγο επικαλεσθήκαμε την Παρασκευή την έκτακτη νομοθεσία για να επιβάλουμε τον νόμο κατά της χρήσης μασκών».

Διαδηλωτές χρησιμοποιούν μάσκες για να κρύψουν την ταυτότητά τους στη διάρκεια των όλο και πιο βίαιων διαμαρτυριών που συνεχίζονται εδώ και τέσσερις μήνες στο Χονγκ Κονγκ.

Μετά τα βίαια επεισόδια της Παρασκευής, η εταιρεία σιδηροδρόμων MTR Corp έλαβε την άνευ προηγουμένου απόφαση να κλείσει ολόκληρο το δίκτυο μετρό και σιδηροδρόμων με το οποίο μετακινούνται καθημερινά περίπου 5 εκατομμύρια επιβάτες, ενώ εμπορικά κέντρα και σούπερ-μάρκετ παραμένουν επίσης κλειστά.

Περαιτέρω διαδηλώσεις σχεδιάζονται σε όλο το Χονγκ Κονγκ μέχρι και τη Δευτέρα, που είναι δημόσια αργία, όμως δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής σαφές πώς οι διαδηλώσεις αυτές θα επηρεαστούν από το κλείσιμο των μέσων μεταφοράς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα