Κατά των πολεμικών αποζημιώσεων το 78% των Γερμανών και υπέρ του ‘Grexit’ το 45%

default image

Η πλειονότητα των Γερμανών πολιτών, δηλαδή το 78%, τάσσεται κατά της καταβολής των πολεμικών αποζημιώσεων στην Ελλάδα, ενώ το 45% επιθυμεί την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη

Σε ποσοστό 78% οι Γερμανοί τάσσονται κατά της καταβολής πολεμικών αποζημιώσεων στην Ελλάδα, ενώ υπέρ του “Grexit” τάσσονται 45%, έναντι 52% πριν από δύο εβδομάδες. “Κακές” χαρακτηρίζουν τις ελληνογερμανικές σχέσεις 63% των πολιτών της χώρας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας “Politbarometer” που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του δεύτερου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης, ZDF, στο ερώτημα “πρέπει η Ελλάδα να λάβει αποζημιώσεις για τα εγκλήματα κατά την περίοδο των Ναζί;” “ναι” απαντούν μόλις 15% των ερωτηθέντων, “όχι” 78% και “δεν ξέρω” 7%.

Οι σχέσεις, μετ;αξύ των δυο χωρών, Γερμανίας-Ελλάδας, κρίνονται “καλές” από το 33% και “κακές” από το 63%, ενώ σε ό,τι αφορά την πρόβλεψη για τις προοπτικές τους, 20% θεωρούν ότι θα βελτιωθούν, 58% ότι θα μείνουν ως έχουν και 17% ότι θα επιδεινωθούν.

Σε ερώτηση εάν “πρέπει η Ελλάδα να συνεχίσει να συμμετέχει στο ευρώ” “ναι” απαντούν 49% των ερωτηθέντων και “όχι” 45%. Στην προηγούμενη μέτρηση τα αντίστοιχα νούμερα ήταν 40% και 52%.

Σε ό,τι αφορά το εάν “θα υλοποιηθούν τα μέτρα λιτότητας και οι μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί” με την Ελλάδα, σε ποσοστό 22% απαντούν καταφατικά, ενώ 75% απαντούν αρνητικά.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα