Κατασκοπευτικό θρίλερ στην Καταλονία

Κατασκοπευτικό θρίλερ στην Καταλονία
Ο πρόεδρος του καταλανικού περιφερειακού κοινοβουλίου Ρότζερ Τόρεντ AP

Το κινητό τηλέφωνο του Ρότζερ Τόρεντ δέχτηκε επίθεση με το κατασκοπευτικό πρόγραμμα Πήγασος που αναπτύχθηκε από την ισραηλινή εταιρεία NSO.

Ο πρόεδρος του καταλανικού περιφερειακού κοινοβουλίου, Ρότζερ Τόρεντ ζήτησε την διεξαγωγή επίσημης έρευνας μετά τις αναφορές σύμφωνα με τις οποίες ο ίδιος αποτέλεσε θύμα κατασκοπείας.

Σύμφωνα με αυτές, το κινητό του τηλέφωνο δέχτηκε επίθεση με το κατασκοπευτικό πρόγραμμα Πήγασος που αναπτύχθηκε από την ισραηλινή εταιρεία NSO και μπορεί να αγοραστεί μόνο από κυβερνήσεις για την καταπολέμηση του εγκλήματος και της τρομοκρατίας.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο Τορεντ υπογράμμισε ότι η φημολογούμενη επίθεση επιβεβαιώνει τους φόβους που υπάρχουν για το ισπανικό κράτος.

«Η κατασκοπεία στην οποία έχω υποστεί παραβιάζει το δικαίωμά μου στην ιδιωτική ζωή, το δικαίωμα στο απόρρητο των επικοινωνιών και το δικαίωμα να μπορώ να αναπτύξω ένα πολιτικό σχέδιο χωρίς καμία παράνομη παρέμβαση», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Τορεντ.

Σύμφωνα με μια έρευνα από την ισπανική εφημερίδα El País και τον βρετανικό Guardian, το τηλέφωνο του Τόρεντ δέχθηκε επίθεση το 2019.

Σύμφωνα με το Euronews, το διάτημα εκείνο ο αποσχιστής ηγέτης συμμετείχε σε δεκάδες πολιτικές συναντήσεις και κατέθεσε ως μάρτυρας ενώπιον του Ανωτατου Δικαστηρίου στην δίκη για το παράνομο σύμφωνα με την Μαδρίτη δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, στην οποία εννέα άτομα καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης από 9 ως 13 χρόνια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα