Κατασπάραξαν το γιο της άγρια σκυλιά. Καμία δίωξη στη μάνα

Κατασπάραξαν το γιο της άγρια σκυλιά. Καμία δίωξη στη μάνα

Δεν ασκήθηκε δίωξη στη μητέρα του 2χρονου που τον κατασπάραξαν άγρια σκυλιά σε ζωολογικό κήπο στο Πίτσμπουργκ

Ο εισαγγελέας αμερικανικού δικαστηρίου αρνήθηκε να ασκήσει ποινική δίωξη κατά της μητέρας ενός 2χρονου αγοριού που σκοτώθηκε με τον πλέον τραγικό τρόπο όταν έπεσε σε περιφραγμένο χώρο με άγρια αφρικανικά σκυλιά στο Ζωολογικό κήπο του Πίτσμπουργκ.

"Δεν έχω βρει καμία απόδειξη που να δείχνει ότι η μητέρα διέπραξε οποιοδήποτε έγκλημα", είπε ο πολιτειακός εισαγγελέας, Στέφεν Ζαπάλα σε συνέντευξη Τύπου. Χαρακτήρισε δε το θάνατο του παιδιού ως ένα "τραγικό δυστύχημα".

Αντιθέτως επισήμανε ότι ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει πιθανή υπαιτιότητά για τους υπευθύνους του ζωολογικού κήπου, λόγω πιθανών ελλείψεων στα μέτρα ασφαλείας, για τους επισκέπτες.

Ο 2χρονος Μάντοχ Ντέρκος σκοτώθηκε όταν έπεσε μέσα στο χώρο που φυλάσσονταν άγρια αφρικανικά σκυλιά γνωστά για την επιθετικότητά τους και δέχτηκε επίθεση από 11 από αυτά.

Η μητέρα του, Ελίζαμπεθ Ντέρκος, 34 ετών, είχε σηκώσει το αγοράκι πάνω από τα προστατευτικά κιγκλιδώματα για να έχει το παιδί τη δυνατότητα να βλέπει καλύτερα τα άγρια σκυλιά.

"Η μητέρα κρατούσε το παιδί από τη μέση, όταν έχασε τον έλεγχο", ανέφερε ο εισαγγελέας.

Το παιδί μπορεί να πίστεψε ότι υπήρχε κάποιο προστατευτικό και έγειρε το σώμα του προς τα εμπρός συμπλήρωσε ο εισαγγελέας στο σκεπτικό της απόφασης να μην ασκήσει δίωξη στη μητέρα.

SHARE:

24Media Network