Κατέρρευσε πολυκατοικία στην Κάτω Ιταλία - Σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού δύο ατόμων

Κατέρρευσε πολυκατοικία στην Κάτω Ιταλία - Σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού δύο ατόμων

Τριώροφη πολυκατοικία κατέρρευσε στην πόλη Ματέρα της Κάτω Ιταλίας και τα σωστικά συνέργεια εργάζονται για τον απεγκλωβισμό δύο ατόμων, ενώ ήδη κατάφεραν να ανασύρουν ζωντανούς από τα συντρίμμια έξι ανθρώπους

Έξι άτομα κατάφεραν να απεγκλωβίσουν ζωντανά, μέχρι αυτήν τη στιγμή, οι Ιταλοί πυροσβέστες από τα συντρίμμια τριώροφης πολυκατοικίας, η οποία κατέρρευσε νωρίς σήμερα το πρωί στις 7:30 τοπική ώρα.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, παραμένουν εγκλωβισμένοι ένας άνδρας πενήντα οκτώ ετών και μια γυναίκα τριάντα ενός. Οι διασώστες προσπαθούν να τους εντοπίσουν, σκάβοντας με τα χέρια, για να αποφευχθούν νέες καταρρεύσεις.

Βάσει των πρώτων ενδείξεων, πρόκειται πιθανότατα για δομική κατάρρευση της τριώροφης πολυκατοικίας. Στην περιοχή, όμως, έχει γίνει αισθητή μια δυνατή μυρωδιά γκαζιού, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να έχει προκληθεί σε κάποιο σημείο ρωγμή στους σωλήνες που μεταφέρουν το φυσικό αέριο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της Ματέρα, τις τελευταίες ημέρες, στην πρόσοψη της πολυκατοικίας μπορούσε κανείς να διακρίνει αρκετά μεγάλες ρωγμές.

Πηγή: ΑΠΕ

SHARE:

24Media Network