Κεντάκι: 17χρονη κολύμπησε με τον σκύλο της μέχρι μια διπλανή στέγη για να σωθεί από τις πλημμύρες

Κεντάκι: 17χρονη κολύμπησε με τον σκύλο της μέχρι μια διπλανή στέγη για να σωθεί από τις πλημμύρες
facebook/Terry Adams

Για ώρες πάνω σε μια στέγη ενώ τα πάντα γύρω της ήταν καλυμμένα από νερό παρέμεινε η 17χρονη Χλόη Άνταμς. Κατάφερε να απεγκλωβιστεί από το σπίτι της και να σωθεί κολυμπώντας μαζί με τον σκύλο της.

Σε έναν εφιάλτη ξύπνησε η 17χρονη Χλόη Άνταμς την Πέμπτη (29/7) στο Κεντάκι των ΗΠΑ, καθώς το σπίτι της πλημμύριζε από παντού με νερά, κατά τη διάρκεια της καταστροφικής πλημμύρας που έπληξε την περιοχή.

Η Χλόη, που ζει με τον παππού της στο Whitesburg του Κεντάκι, ήταν μόνη της, χωρίς κανέναν άλλο εκτός από τον σκύλο που την συντροφεύει από μικρό παιδί, τη Sandy.

“Όπως είπε στο CNN “υπήρχε νερό μέχρι εκεί που μπορούσα να δω, έπαθα κρίση πανικού”. Ωστόσο, εμφανίστηκε αποφασισμένη να βγει έξω με ασφάλεια και να πάρει μαζί της τον σκύλο της.

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις και τις εκτεταμένες πλημμύρες της Πέμπτης στο ανατολικό Κεντάκι και εκατοντάδες άλλοι έχασαν ό,τι είχαν, δήλωσε την Παρασκευή ο κυβερνήτης Άντι Μπέσιρ.

Οι παππούδες και οι γιαγιάδες της Χλόης βρίσκονταν σε ένα σπίτι μόλις λίγα μέτρα μακριά, χωρισμένοι από την εγγονή τους από τα ορμητικά νερά. Της φώναξαν, προτρέποντας την Χλόη να μείνει μέσα μέχρι να φτάσει βοήθεια. Αλλά με ελάχιστες δυνατότητες επικοινωνίας μέσω κινητού τηλεφώνου και το κέντρο 911 να μην ανταποκρίνεται στις κλήσεις της, η Χλόη συνειδητοποίησε ότι έπρεπε να βγει έξω για να επιβιώσει.

“Η επόμενη σκέψη μου ήταν ότι έπρεπε να κολυμπήσουμε μέχρι το σπίτι του θείου μου”, όπου η υπόλοιπη οικογένειά της είχε βρει καταφύγιο, είπε. “Έβαλα τη Σάντι στο νερό προς στιγμήν για να δω αν μπορούσε να κολυμπήσει. Αλλά δεν μπορούσε, οπότε την έπιασα και γύρισα μέσα, περπατώντας μέσα στο νερό μέχρι τη μέση για να προσπαθήσω να εντοπίσω κάτι που θα μπορούσε να επιπλεύσει για να την βάλω πάνω του”.

Αφού πειραματίστηκε με άλλα έπιπλα, η Chloe τοποθέτησε το σκύλο της μέσα σε ένα πλαστικό συρτάρι από την ντουλάπα της για να μείνει στεγνή – και στη συνέχεια τοποθέτησε το συρτάρι πάνω σε ένα μαξιλάρι καναπέ για να επιπλέει.

“Είχα τελικά ένα σχέδιο που πίστευα ότι … θα μπορούσε να λειτουργήσει”, είπε. “Γνώριζα τους κινδύνους του να προσπαθείς να κολυμπήσεις σε βαθιά και κινούμενα νερά, αλλά ένιωθα ότι δεν είχα άλλη επιλογή”.

Κολύμπησε στα κρύα νερά, σπρώχνοντας το μαξιλάρι της Sandy μπροστά της, μέχρι που έφτασε στη λεπτή οροφή μιας αποθήκης- το μόνο μέρος του κτίσματος που δεν είχε ακόμη βυθιστεί.

Εκεί, οι δυο τους παρέμειναν για περισσότερες από πέντε ώρες πριν ο ξάδελφος της Χλόης διασώσει την έφηβη και τον σκύλο της με τη βοήθεια ενός καγιάκ. Σε κοντινή απόσταση, η οικογένεια της Χλόης, που βρισκόταν στον δεύτερο όροφο του σπιτιού του θείου της, την παρακολουθούσε και της μιλούσε καθώς περίμενε βοήθεια.

Όταν η έφηβη επέστρεψε στο σπίτι της γιαγιάς της, κατέρρευσε ανακουφισμένη καθώς η Sandy και αυτή κατάφεραν να επιβιώσουν από την πλημμύρα.

“Η καρδιά μου συμπάσχει με όλους τους άλλους ανθρώπους που είχαν απώλειες και υπέφεραν πολύ περισσότερο από εμένα σε αυτή την τρομερή καταστροφή”, πρόσθεσε η Χλόη.

Σε μια ανάρτηση στο Facebook μετά τη διάσωση, ο Terry Adams, ο πατέρας της έφηβης, αποκάλεσε την κόρη του “ήρωα”.

“Χάσαμε τα πάντα σήμερα”, έγραψε. “Τα πάντα εκτός από αυτά που έχουν μεγαλύτερη σημασία”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα