Κεντροαφρικανική Δημοκρατία: Φονικά πυρά εναντίον εκκλησίας

Κεντροαφρικανική Δημοκρατία: Φονικά πυρά εναντίον εκκλησίας

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 10 τραυματίστηκαν  όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον μιας χριστιανικής εκκλησίας στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Ο πάστορας στην εκκλησία του Αγίου Καρόλου Λουανγκά στην Μπαγκουί κατηγόρησε για την επίθεση αυτή μέλη του συνασπισμού ανταρτών Σελεκά. Στην εκκλησία αυτή προσέρχονται χιλιάδες άνθρωποι που έχουν εκτοπιστεί εξαιτίας του πολέμου που σάρωσε τη χώρα πέρυσι.

"Οι ζωές μας βρίσκονται σε κίνδυνο σε καθημερινή βάση, και μας απειλούν διαρκώς οι Σελεκά. Καλώ τις αρχές να αναλάβουν την ευθύνη και να εγγυηθούν την ασφάλεια των Κεντροαφρικανών", δήλωσε ο ιερωμένος Ανισέ Οσιμπουγέν Σενγκαναμπί.

Η σύρραξη στη χώρα σταδιακά προσλαμβάνει και θρησκευτικές διαστάσεις.

Η Γαλλία έχει αποστείλει μια δύναμη 1.600 ανδρών στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, η οποία βυθίζεται σε μια όλο και πιο σοβαρή ανθρωπιστική κρίση αφότου ο συνασπισμός ομάδων ισλαμιστών ανταρτών Σελεκά εξεγέρθηκε εναντίον της κυβέρνησης τον Δεκέμβριο του 2012 και ανέτρεψε τον χριστιανό πρόεδρο Φρανσουά Μποζιζέ τον Μάρτιο φέτος.

Η Αφρικανική Ένωση έχει αποστείλει μια δύναμη σχεδόν 4.000 ανδρών στη χώρα.

Σχεδόν 400.000 άνθρωποι από τους συνολικά 4,5 εκατ. πολίτες της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας έχουν εκτοπιστεί και χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ιδίως στα βορειοδυτικά της χώρας.

Σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Διεθνής Αμνηστία, πάνω από 1000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία μόνον αυτόν τον μήνα.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network