Κιμ Γιονγκ Ουν: “Αγνοείται” ένα μήνα

Κιμ Γιονγκ Ουν: “Αγνοείται” ένα μήνα
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν σε στρατιωτική παρέλαση στη Βόρεια Κορέα τον Οκτώβριο του 2015 2021 Wong Maye-E/ap

Τριάντα μέρες έχει να κάνει δημόσια εμφάνιση ο Κιμ Γιονγκ Ουν, με τις φήμες για την υγεία του ηγέτη της Βόρειας Κορέας να οργιάζουν και πάλι. Πρόκειται για το μεγαλύτερο διάστημα που έχει "εξαφανιστεί" την τελευταία επταετία.

Αναταραχή έχει προκύψει, για πολλοστή φορά, για τον Κιμ Γιονγκ Ουν, καθώς ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας δεν έχει κάνει δημόσια εμφάνιση για 30 μέρες. Πρόκειται για το μεγαλύτερο διάστημα που έχει “εξαφανιστεί” από τα κοινά από το 2014 και ενώ οι αναφορές ότι αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, πληθαίνουν και πάλι.

Ο Κιμ εμφανίστηκε για τελευταία φορά στα κρατικά ΜΜΕ στις 12 Οκτωβρίου, όταν παρέστη σε έκθεση με πυραύλους στην Πιονγκγιάνγκ. Από τότε οι δορυφόροι έχουν δείξει αυξημένη δραστηριότητα στο παραθαλάσσιο σπίτι που έχει στην στην ανατολική ακτή της χώρας και σε ένα σπίτι δίπλα σε λίμνη κοντά στην πρωτεύουσα, κάτι που υποδηλώνει ότι ενδέχεται να πέρασε εκεί χρόνο τον ένα μήνα που “αγνοείται”, όπως αναφέρει το NK News.

Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος της Βόρειας Κορέας τράβηξε την προσοχή αναλυτών και υπηρεσιών πληροφοριών φέτος, όταν έκανε οκτώ “διαλείμματα” τουλάχιστον δύο εβδομάδων το καθένα, από τον περασμένο Ιανουάριο. Παρ’ όλα αυτά, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Νότιας Κορέας (NIS) ανέφερε τον περασμένο μήνα ότι πιστεύει ότι ο Κιμ είναι καλά στην υγεία του.

Αναφορές για καρδιακά προβλήματα έγιναν τον Απρίλιο του 2020 όταν κατά την επανεμφάνισή του του μετά από απουσία σχεδόν τριών εβδομάδων, εθεάθη σε ένα ηλεκτρικό καρότσι να περιφέρεται σε ένα εργοστάσιο και με ένα σημάδι στο χέρι του που ορισμένοι ειδικοί είπαν ότι θα μπορούσε να σχετίζεται με ιατρική πράξη.

Αφού φάνηκε να χάνει μεγάλο βάρος κατά τη διάρκεια μιας παρατεταμένης απουσίας τον Μάιο του 2021, εθεάθη να φορά μυστηριώδεις επιδέσμους στο κεφάλι. Το NIS τον Οκτώβριο επίσης φέρεται να αναγνώρισε νέα “προβλήματα στο δέρμα του προσώπου” φέτος.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας, ο Κιμ Γιονγκ Ουν συνεχίζει τις κανονικές του δραστηριότητες παρά την απουσία του από τη δημόσια θέα, αναφέροντας επιστολές που έστειλε σε άλλους αρχηγούς κρατών τις τελευταίες ημέρες .

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα