Κοροναϊός: Μακραίνει η λίστα των κρουσμάτων – Στους 811 οι νεκροί στην Κίνα

Κοροναϊός: Μακραίνει η λίστα των κρουσμάτων – Στους 811 οι νεκροί στην Κίνα
Κοροναϊός AP

Ειδικές οδηγίες προς τουρίστες από Σανγκάη. "Μαζί με τον κοροναϊό επικίνδυνη είναι και η πληροφόρηση", τονίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Ο απολογισμός των νεκρών από την επιδημία πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός ανέρχεται σε 811 ως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στην ηπειρωτική Κίνα, καθώς ακόμη 89 ασθενείς υπέκυψαν το Σάββατο, ανακοίνωσε σήμερα η εθνική επιτροπή υγείας.

Στην επαρχία Χουμπέι, την εστία της επιδημίας, καταγράφησαν επιπλέον 81 θάνατοι.

Σε όλη την ηπειρωτική Κίνα, καταγράφησαν χθες 2.656 νέα επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα του 2019-nCoV, αυξάνοντας σε 37.198 το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα.

Ειδικές οδηγίες προς τουρίστες

Η Σανγκάη προχώρησε στην έκδοση ειδικών οδηγιών για τον τουριστικό τομέα και αναφορικά με την καταπολέμηση της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού, σύμφωνα με την αρμόδια αρχή για τον πολιτισμό και τον τουρισμό.

Οι νέες οδηγίες προβλέπουν πως τα ξενοδοχεία και οι εταιρείες που προσφέρουν υπηρεσίες φιλοξενίας θα πρέπει να ελέγχουν την θερμοκρασία των τουριστών που φιλοξενούν και να αναφέρουν τα ευρήματά τους στις αρμόδιες αρχές, για την προστασία και τον έλεγχο της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού.

Τα ξενοδοχεία επιβάλλεται να καταγράφουν πληροφορίες για την υγεία των ατόμων που φιλοξενούν, αλλά και να ενημερώνουν για τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης τους πελάτες τους, όπως προβλέπεται από τις σχετικές οδηγίες

Συναγερμός στη Γαλλία

Συναγερμός έχει σημάνει στο χειμερινό τουριστικό θέρετρο, Λε Κονταμίν, στη νοτιοανατολική Γαλλία.

Πέντε Βρετανοί κάτοικοι της περιοχής μεταξύ τους και ένα παιδί έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό.

Εξετάζονται άλλοι τέσσερις ενήλικες και ακόμη δύο παιδιά.

Ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Δρ Τάντρος Αντάνομ Γκρέμπρεους, δήλωσε ότι η παραπληροφόρηση “δυσχεραίνει την αντιμετώπιση του ιού” και ενδεικτικά παρέπεμψε στο πρωτοσέλιδο της βρετανικής εφημερίδας Guardian σύμφωνα με την οποία “το πιο μεταδοτικό στον κορονοϊό είναι η παραπληροφόρηση”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα