Κλειστά κέντρα στην Ευρώπη για τους μετανάστες προτείνουν Γαλλία και Ισπανία

Κλειστά κέντρα στην Ευρώπη για τους μετανάστες προτείνουν Γαλλία και Ισπανία
Κλειστά κέντρα στην Ευρώπη για τους μετανάστες προτείνουν Γαλλία και Ισπανία AP

Υπέρ της επιβολής οικονομικών κυρώσεων σε χώρες της ΕΕ που αρνούνται να δεχτούν πρόσφυγες, τάχθηκε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Η Γαλλία και η Ισπανία προτείνουν τη δημιουργία «κλειστών κέντρων στο ευρωπαϊκό έδαφος ήδη από την αποβίβαση» των μεταναστών, δήλωσε το Σάββατο ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, προτείνοντας μια «διαφορετική και συμπληρωματική λύση» στην κρίση που διαιρεί την Ευρώπη.

«Μόλις αποβιβάζονται στο ευρωπαϊκό έδαφος, υποστηρίζουμε τη δημιουργία κλειστών κέντρων με τις προδιαγραφές της Υπάτης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες, με ευρωπαϊκά μέσα που επιτρέπουν (...) άμεση οικονομική αλληλεγγύη, ταχεία εξέταση των φακέλων, ευρωπαϊκή αλληλεγγύη ώστε κάθε χώρα να παίρνει με οργανωμένο τρόπο τα πρόσωπα που δικαιούνται ασύλου», υπογράμμισε ο αρχηγός του γαλλικού κράτους σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον νέο Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ.

Στην ίδια συνέντευξη ο Γάλλος πρόεδρος τάχθηκε επίσης υπέρ της επιβολής οικονομικών κυρώσεων στις χώρες της ΕΕ που αρνούνται να υποδεχθούν μετανάστες που έχουν προσφυγικό καθεστώς.

Οι Μακρόν και Σάντσεθ έκαναν δηλώσεις την παραμονή της μίνι συνόδου κορυφής που οργανώθηκε εσπευσμένα για την Κυριακή στις Βρυξέλλες με θέμα τη διένεξη για τη μετανάστευση που διαιρεί την Ευρώπη.

«Είμαι ο ίδιος υπέρ μηχανισμών που να το λαμβάνουν αυτό πράγματι υπόψη», δήλωσε ο Μακρόν όταν ερωτήθηκε σχετικά με τις απόψεις του για ενδεχόμενη επιβολή οικονομικών κυρώσεων.

«Δεν μπορούμε να έχουμε χώρες που ωφελούνται μαζικά από την αλληλεγγύη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και που μαζικά εκφράζουν τον εθνικό εγωισμό τους όταν πρόκειται για μεταναστευτικά ζητήματα», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μεταναστευτικό, Γαλλία, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Μακρόν, Ισπανία, Ευρωπαϊκή Ένωση
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

"Ευρωποίηση" της διαχείρισης των μεταναστών θέλει η Γαλλία

Ζέεχοφερ: Ο "πονοκέφαλος" της Μέρκελ - "Το ισλάμ δεν ανήκει στη Γερμανία"

Ιταλία: Απάνθρωπη η άρνηση της Μάλτας να δεχτεί πλοίο με 200 μετανάστες

ADVERTISING

SHARE: