Κλιμακώνει την ένταση η Τουρκία

Κλιμακώνει την ένταση η Τουρκία

"Υπέρμετρη" χαρακτηρίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ την ενέργεια της ελληνικής ακτοφυλακής να ανοίξει πυρ ενάντια στο τουρκικό πλοίο που εισήλθε σε ελληνικά χωρικά ύδατα και αρνήθηκε τον έλεγχο

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε την ενέργεια της ελληνικής ακτοφυλακής να ανοίξει πυρ ενάντια σε ένα τουρκικό φορτηγό πλοίο το οποίο εισήλθε νωρίτερα σήμερα σε ελληνικά χωρικά ύδατα, με τον καπετάνιο του πλοίου να αγνοεί τις υποδείξεις των ελληνικών αρχών.

«Πληροφορηθήκαμε ότι στα ανοιχτά της Ρόδου ελληνική ακταιωρός άνοιξε πυρ κατά του υπό τουρκική σημαία ΜV ACT εμπορικό πλοίο που μετέβαινε από το λιμάνι της Αλεξανδρέττας στο λιμάνι της Νικομήδειας. Με κανένα τρόπο δεν μπορεί να εξηγηθεί η ενέργεια αυτά κατά ενός πλοίου που μετέφερε φορτίο μεταξύ δυο τουρκικών λιμανιών. Το μόνο που θεωρούμε παρήγορο είναι ότι δεν υπήρξαν θύματα ή τραυματισμοί.

Καταδικάζουμε έντονα αυτήν την υπέρμετρη ενέργεια των ελληνικών αρχών που αψηφά την ανθρώπινη ζωή που αποτελεί βασικό δικαίωμα και επιθυμούμε να μοιραστούμε με την διεθνή κοινή γνώμη την ανάγκη να μην επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό» αναφέρεται στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Όλα ξεκίνησαν όταν το Λιμενικό Σώμα έλαβε ανώνυμα τηλεφωνική καταγγελία πως το συγκεκριμένο φορτηγό πλοίο με όνομα “ACT” σημαίας Τουρκίας το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Ρόδου μετέφερε ναρκωτικές ουσίες.

Άμεσα υπήρξε κινητοποίηση και σκάφος του λιμενικού αφού εντόπισε το εν λόγω πλοίο εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, ζήτησε από τον καπετάνιο να πλεύσει προς όρμο Τριαντών προκειμένου διενεργηθεί έλεγχος. Ο Πλοίαρχος του “ACT”, δεν υπάκουσε στις εντολές και στα ηχητικά σήματα του σκάφους της Λιμενικής Αρχής, με αποτέλεσμα να ριφθούν προειδοποιητικές βολές χωρίς ωστόσο και πάλι να σταματήσει την πορεία του.

ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΑΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα