Κολομβία: Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση ενόπλων

Κολομβία: Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση ενόπλων
Κλιμάκια της αστυνομίας και στρατιώτες στην Κολομβία AP

Σύμφωνα με υπηρεσία υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ένοπλοι εισέβαλαν σε σπίτι που βρίσκεται σε αγροτική περιοχή της νοτιοδυτικής Κολομβίας και σκότωσαν οκτώ άνδρες και μία γυναίκα.

Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν τη Δευτέρα από πυρά αγνώστων σε αγροτική περιοχή της νοτιοδυτικής Κολομβίας, ανακοίνωσε υπηρεσία υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ένοπλοι εισέβαλαν σε σπίτι στον δήμο Αλγκεσίρας και «σκότωσαν οκτώ άνδρες και μια γυναίκα», ανέφερε η υπηρεσία μέσω Twitter, χωρίς να διευκρινίσει το κίνητρο της ενέργειας ή ποιοι θεωρεί πως τη διέπραξαν.

Επτά άνθρωποι, ανάμεσά τους δυο ανήλικοι, είχαν δολοφονηθεί στο ίδιο σπίτι την περασμένη χρονιά, σύμφωνα με τη ΜΚΟ Indepaz.

Το ανεξάρτητο παρατηρητήριο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, απαριθμεί 41 σφαγές – ταυτόχρονες δολοφονίες τουλάχιστον τριών ανθρώπων, κατά τον ορισμό του ΟΗΕ – που διαπράχθηκαν στη χώρα από την αρχή της χρονιάς.

Αποστάτες που απορρίπτουν τη συμφωνία ειρήνης που υπέγραψε η πρώην οργάνωση ανταρτών FARC το 2016, μέλη συμμοριών και μαχητές της οργάνωσης ELN διεκδικούν τον έλεγχο περιοχών και εσόδων από τη διακίνηση ναρκωτικών και μεταλλευμάτων που εξορύσσονται παράνομα, κυρίως χρυσού, στη νοτιοδυτική Κολομβία.

Η περιοχή αυτή εξάλλου συγκλονίζεται από διαδηλώσεις και βίαια επεισόδια που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 59 ανθρώπους από την 28η Απριλίου σε όλη τη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα