Κολομβία: Ο Ιβάν Ντούκε καταγγέλλει ότι το ελικόπτερό του δέχθηκε πυρά

Κολομβία: Ο Ιβάν Ντούκε καταγγέλλει ότι το ελικόπτερό του δέχθηκε πυρά
Ο πρόεδρος Ιβάν Ντούκε με τους υπουργούς του μετά την επίθεση 2021 @ Cesar Carrion/Presidency of Colombia / AP IMAGES

"Άνανδρη επίθεση" στο ελικόπτερο με το οποίο ταξίδευε προς την Κούκουτα καταγγέλλει ο πρόεδρος της Κολομβίας. "Δεν εκφοβιζόμαστε από τη βία" τόνισε ο Ντούκε.

Ο πρόεδρος της Κολομβίας, ο Ιβάν Ντούκε, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή (25/06) ότι το ελικόπτερο με το οποίο ταξίδευε συνοδευόμενος από υπουργούς κι έναν αυτοδιοικητικό αξιωματούχο έγινε στόχος πυρών κοντά στα σύνορα με τη Βενεζουέλα.

Έκανε λόγο περί «άνανδρης επίθεσης» και τόνισε πως «είναι ορατές τρύπες από σφαίρες» στο προεδρικό ελικόπτερο, προσθέτοντας ότι η ασφάλειά του απέτρεψε «κάτι θανάσιμο».

Ο κ. Ντούκε βρισκόταν στο ελικόπτερο μαζί με τους υπουργούς Άμυνας και Εσωτερικών της κυβέρνησής του, αντίστοιχα τους Διέγο Μολάνο και Ντανιέλ Παλάσιος, καθώς και τον Σιλβάνο Σεράνο, κυβερνήτη της περιφέρειας Νόρτε δε Σαντανδέρ, που γειτονεύει με τη Βενεζουέλα.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από το χωριό Σαρδινάτα και κατευθυνόταν στην Κούκουτα, την πρωτεύουσα της περιφέρειας που βρίσκεται πάνω στα σύνορα.

Στην περιοχή αυτή, όπου επικρατεί μεγάλη ανασφάλεια, συγκρούονται η οργάνωση που επισήμως είναι η τελευταία που συνεχίζει τον ένοπλο αγώνα στην Κολομβία, ο Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN), οι Pelusos –υπολειμματική ομάδα οργάνωσης μαοϊστών ανταρτών που επισήμως έχει διαλυθεί κι εγκαταλείψει τον ένοπλο αγώνα–, αποστάτες των άλλοτε Επαναστατικών Ένοπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC), καθώς και διάφορες συμμορίες που διακινούν ναρκωτικά.

Το ελικόπτερο του προέδρου Ιβάν Ντούκε 2021 @ Cesar Carrion/Presidency of Colombia / AP IMAGES

«Δεν εκφοβιζόμαστε από τη βία, ούτε από τρομοκρατικές ενέργειες. Το κράτος μας είναι ισχυρό, η Κολομβία είναι αρκετά ισχυρή για να αντιμετωπίσει αυτό το είδος απειλής», διαβεβαίωσε ο αρχηγός του κράτους.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα σημειώθηκε επίθεση με αυτοκίνητο-βόμβα στη βάση της 30ής Ταξιαρχίας του στρατού στην Κούκουτα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δεκάδες στρατιωτικοί και μερικοί σύμβουλοί τους των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ.

Ο κ. Μολάνο επέρριψε την ευθύνη στον ELN. Η ηγεσία της οργάνωσης διέψευσε ότι επρόκειτο για ενέργεια των μαχητών της.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα