Κολομβία: Ο στρατός αναπτύσσεται στην πόλη Κάλι – 13 νεκροί στις διαδηλώσεις του Σαββάτου

Κολομβία: Ο στρατός αναπτύσσεται στην πόλη Κάλι – 13 νεκροί στις διαδηλώσεις του Σαββάτου
Εικόνες από τις διαδηλώσεις στην Κολομβία κατά της φορολογικής μεταρρύθμισης 2021 Andres Gonzalez/AP

Στον ένα μήνα κινητοποιήσεων, τουλάχιστον 59 νεκροί, ανάμεσά τους δύο αστυνομικοί, έχουν καταγραφεί στην Κολομβία, σύμφωνα με επίσημο απολογισμό.

Ο κολομβιανός στρατός άρχισε να αναπτύσσεται κατόπιν της διαταγής του προέδρου Ιβάν Ντούκε στην πόλη Κάλι της Κολομβίας, επίκεντρο των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, όπου τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια συγκρούσεων του Σαββάτου (29/5) ανάμεσα σε διαδηλωτές, αστυνομικούς και ένοπλους πολίτες. Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυροβόλα όπλα.

Ενας ανακριτής της εισαγγελίας του Κάλι πυροβόλησε κατά του πλήθους των διαδηλωτών, σκοτώνοντας δύο πολίτες, πριν λιντσαριστεί από το πλήθος, ανακοίνωσε η εισαγγελία.

Οι συγκρούσεις σημειώνονται έναν μήνα μετά την έναρξη των κινητοποιήσεων, την 28η Απριλίου, αρχικά εναντίον του νομοσχεδίου για τη φορολογική μεταρρύθμιση –εγκαταλείφθηκε πολύ γρήγορα–, με το οποίο η κυβέρνηση του δεξιού προέδρου Ιβάν Ντούκε επιδίωκε να αυξηθεί ο ΦΠΑ και να διευρυνθεί η φορολογική βάση.

Στον ένα αυτό μήνα κινητοποιήσεων, τουλάχιστον 59 νεκροί, ανάμεσά τους δύο αστυνομικοί, έχουν καταγραφεί στην Κολομβία, σύμφωνα με επίσημο απολογισμό. Περί τους 2.300 άνθρωποι έχουν τραυματισθεί και 123 αγνοούνται. Η οργάνωση Human Rights Watch ανεβάζει τους νεκρούς σε 63.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα