Κολομβία: Βομβιστική επίθεση μπροστά σε αστυνομικό τμήμα στην Μπογοτά, ένα παιδί νεκρό

Κολομβία: Βομβιστική επίθεση μπροστά σε αστυνομικό τμήμα στην Μπογοτά, ένα παιδί νεκρό
Έκρηξη σε περιοχή της Κολομβίας (Φωτογραφία αρχείου) Francy Otela, Corinto Press Office / Associated Press

Μετά από έκρηξη έξω από αστυνομικό τμήμα της Μπογοτά στην Κολομβία, ένα δωδεκάχρονο παιδί έπεσε νεκρό και άλλα έξι τραυματίστηκαν. Επαιζαν κοντά στο σημείο της έκρηξης.

Ένα παιδί δώδεκα ετών σκοτώθηκε και άλλοι τριάντα και πλέον άνθρωποι, ανάμεσά τους τουλάχιστον έξι παιδιά, τραυματίστηκαν το βράδυ του Σαββάτου σε βομβιστική επίθεση μπροστά σε αστυνομικό τμήμα στην Μπογοτά της Κολομβίας, ανακοίνωσαν οι αρχές χθες Κυριακή.

«Το ένα από τα επτά παιδιά που τραυματίστηκαν, ηλικίας ούτε 12 ετών, πέθανε τα ξημερώματα» χθες, ανέφερε μέσω Twitter η Κλαούντια Λόπες, η δήμαρχος της κολομβιανής πρωτεύουσας.

«Δυστυχώς έχουμε ένα κοριτσάκι πέντε ετών που βρίσκεται σε πολύ σοβαρή κατάσταση», πρόσθεσε, εξηγώντας πως το παιδί αυτό έχει τραυματιστεί στο κεφάλι.

Ο στρατηγός Ελιέσερ Καμάτσο Χιμένες, αρχηγός της αστυνομίας στην Μπογοτά, έδωσε νεότερο απολογισμό, που κάνει λόγο για τριάντα τραυματίες.

Δύο αστυνομικοί, οι οποίοι τραυματίστηκαν στην επίθεση, βρίσκονται σε «σταθερή» κατάσταση.

Τα παιδιά έπαιζαν κοντά στο αστυνομικό τμήμα όταν έγινε η έκρηξη, εξήγησε η κυρία Λόπες, διευκρινίζοντας ότι επρόκειτο για τη δεύτερη επίθεση αυτού του είδους από την αρχή του μήνα στη λαϊκή συνοικία Σιουδάδ Μπολίβαρ.

Τα εκρηκτικά είχαν τοποθετηθεί σε βαλίτσα μπροστά στο αστυνομικό τμήμα και «πυροδοτήθηκε από απόσταση τηλεφωνικά», είπε στα ΜΜΕ ο υπουργός Άμυνας, ο Διέγο Μολάνο.

«Πανομοιότυπος μηχανισμός» είχε χρησιμοποιηθεί την 5η Μαρτίου στην επίθεση εναντίον άλλου αστυνομικού τμήματος στην ίδια συνοικία, πρόσθεσε ο υπουργός.

Οι αρχές προσέφεραν αμοιβή ίση με 80.000 δολάρια (72.800 ευρώ) για κάθε πληροφορία που θα επιτρέψει τη σύλληψη του ή των δραστών της επίθεσης που διαπράχθηκε προχθές.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα