Κωλοτούμπα Ερντογάν στο θέμα της σφαγής στη Νέα Ζηλανδία

Κωλοτούμπα Ερντογάν στο θέμα της σφαγής στη Νέα Ζηλανδία
Ρ. Τ. Ερντογάν AP

Οπως πολλές φορές συνηθίζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σε στροφή 180 μοιρών στο θέμα της σφαγής στη Νέα Ζηλανδία.

Μία ιδιαίτερα θεαματική…κωλοτούμπα έκανε την Παρασκευή στο θέμα της φονικής επίθεσης του Αυστραλού μακελάρη στη Νέα Ζηλανδία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αρχικά, ο Τούρκος πρόεδρος είχε φορέσει το κοστούμι του υπερεθνικιστή και είχε απειλήσει τόσο την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία με επιστροφή….φερέτρων ενθυμούμενος ακόμα και τη μάχη της Καλλίπολης το … 1915.

Την Παρασκευή ο λύκος Ερντογάν έγινε…αρνάκι. “Η αντίδραση της Πρωθυπουργού Αρντερν στην τρομοκρατική επίθεση έδειξε ενσυναίσθηση και αλληλεγγύη σε όλους τους Μουσουλμάνους” τόνισε ο Τούρκος ηγέτης μιλώντας από το βήμα της Οργάνωσης Ισλαμικής Συνεργασίας.

Είχε προηγηθεί δυναμική αντίδραση των κυβερνήσεων της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας και η προειδοποίηση ότι όλες οι επιλογές είναι πάνω στο τραπέζι.

Ο Ερντογάν τόνισε επίσης ότι η ανθρωπότητα πρέπει να αντιμετωπίσει την Ισλαμοφοβία με τον ίδιο αποφασιστικό τρόπο που αντιμετώπισε και το ολοκαύτωμα ενώ συμπλήρωσε ότι ουδείς πρέπει να αναφέρει το όνομα του μακελάρη για να μην κερδίσει τη φήμη που επιδιώκει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα