Κομισιόν: Εκστρατεία χρηματοδότησης για το εμβόλιο του κορονοϊού

Κομισιόν: Εκστρατεία χρηματοδότησης για το εμβόλιο του κορονοϊού
Εκστρατεία χρηματοδότησης για το εμβόλιο του κορονοϊού AP

Ευρεία είναι η κινητοποίηση της Κομισιόν για την εξεύρεση χρηματοδότησης της έρευνας για την παρασκευή εμβολίου κατά του νέου κορονοϊού.

Το “εναρκτήριο λάκτισμα” στην εκστρατεία συγκέντρωσης πόρων για την χρηματοδότηση της έρευνας για το εμβόλιο κατά του νέου κορονοϊού η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σε εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την οργάνωση Global Citizen. ”Δεν θα μπει τέλος στην πανδημία παρά μόνο όταν τελειώσει παντού”, ανέφερε χαρακτηριστικά η φον ντερ Λάιεν.

”Πρέπει να επενδύσουμε στην παραγωγή εμβολίων με μια άνευ προηγουμένου ταχύτητα και σε άνευ προηγούμενου κλίμακα. Ένα έργο τέτοιας εμβέλειας μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν είμαστε όλοι ενωμένοι. Έχουμε ανάγκη οι καλύτεροι επιστήμονες να συνεργαστούν, έχουμε ανάγκη οι παγκόσμιοι οργανισμοί υγείας να ενώσουν τις δυνάμεις τους, έχουμε ανάγκη κυβερνήσεις, επιχειρήσεις και φιλάνθρωποι να δράσουν και να συμβάλουν στην χρηματοδότηση. Απαιτούνται δεκάδες εκατομμύρια”.


Όπως αναφέρει το euronews, η Φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε ότι ήδη συγκεντρώθηκαν 6,15 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 4,9 δισ. από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, σε συνεργασία με την Κομισιόν.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν διασημότητες της μουσικής, του κινηματογράφου, του αθλητισμού ή της μόδας συμπράττοντας μαζί με περίπου 40 κυβερνήσεις και τον ΠΟΥ. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα