Κωνσταντίνου & Ελένης: Θεία Λειτουργία στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Κωνσταντίνου & Ελένης: Θεία Λειτουργία στο Οικουμενικό Πατριαρχείο
Λειτουργία στο Οικουμενικό Πατριαρχείο AP

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χοροστάτησε την Πέμπτη 21 Μαΐου 2020, κατά τη Θεία Λειτουργία, χωρίς την παρουσία πιστών.

Ενώ συνεχίζονται τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορονοϊού στην Τουρκία, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χοροστάτησε σήμερα Πέμπτη 21 Μαΐου 2020, κατά τη Θεία Λειτουργία, άνευ της παρουσίας πιστών, επί τη μνήμη των Αγίων ενδόξων, μεγάλων, θεόσεπτων και ισαποστόλων Βασιλέων Κωνσταντίνου και Ελένης, που τελέστηκε στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι.

Αμέσως μετά ο Παναγιώτατος μετέβη στην Ι.Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή, όπου στον τάφο του προκατόχου του, μακαριστού Πατριάρχου Κωνσταντίνου ΣT’, τέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του. Υπενθυμίζεται ότι ο αοίδιμος Πατριάρχης Κωνσταντίνος παρέμεινε στον Πατριαρχικό Θρόνο μόλις για σαράντα τρεις ημέρες, το 1924-1925, πριν θεωρηθεί ανταλλάξιμος και αναγκασθεί να εγκαταλείψει την Πόλη για να εγκατασταθεί τελικώς, μέχρι το τέλος του μέχρι το τέλος του βίου του, στη Ν.Φιλαδέλφεια Αθηνών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα