Κόντρα Ρωσίας-Ουκρανίας με φόντο τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες

Κόντρα Ρωσίας-Ουκρανίας με φόντο τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες

Ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών της Ουκρανίας προέβη σε μια αμφιλεγόμενη δήλωση, πως "δεν θα του προξενούσε κατάπληξη αν ανέκυπτε μια ρωσική εμπλοκή στις επιθέσεις" στις Βρυξέλλες. Κρετίνο τον χαρακτήρισε ο Ρώσος πρωθυπουργός

Οι πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες προκάλεσαν μια νέα λεκτική προστριβή μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας, καθώς ο αρχηγός των ουκρανικών υπηρεσιών ασφαλείας (SBU) έφτασε στο σημείο να μιλήσει για εμπλοκή της Μόσχας στην τραγωδία του Βελγίου, γεγονός που προξένησε την οργισμένη αντίδραση του Ρώσου πρωθυπουργού ο οποίος δεν δίστασε να τον χαρακτηρίσει "κρετίνο".

"Δεν θέλω να κάνω δηλώσεις χωρίς αποδείξεις. Όμως δεν θα μου προξενούσε κατάπληξη αν ανέκυπτε μια ρωσική εμπλοκή στις επιθέσεις αυτές" είπε, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις, ο Βασίλ Γκρίτσακ.

Οι δηλώσεις του αρχηγού της SBU μεταδόθηκαν από την ουκρανική τηλεόραση.

Ο ισχυρισμός αυτός προκάλεσε την οργή του πρωθυπουργού της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ. "Ο επικεφαλής της SBU Γκρίτσακ που μίλησε για εμπλοκή της Ρωσίας στις επιθέσεις των Βρυξελλών είναι κρετίνος", έγραψε στο Facebook ο Μεντβέντεφ.

Οι σχέσεις μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας βρίσκονται στο χειρότερο σημείο τους μετά την προσάρτηση της Κριμαίας, πριν από δύο χρόνια, και τις αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ του ουκρανικού στρατού και των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία. Το Κίεβο και η Δύση κατηγορούν τη Μόσχα ότι στηρίζει στρατιωτικά τους αυτονομιστές, κάτι που η Ρωσία διαψεύδει κατηγορηματικά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εκρήξεις στις Βρυξέλλες: Τρόμος στην καρδιά της Ευρώπης

SHARE:

24Media Network