Κοροναϊός: Αγόρι με αναπηρία πέθανε μόνο στο σπίτι επειδή η οικογένειά του είχε τεθεί σε καραντίνα

Κοροναϊός: Αγόρι με αναπηρία πέθανε μόνο στο σπίτι επειδή η οικογένειά του είχε τεθεί σε καραντίνα
Ιατροί φορούν μάσκες προστασίας από τον κοροναϊό AP

Ένα 17χρονο αγόρι στην Κίνα, βρέθηκε νεκρό στο κρεβάτι του την Τετάρτη, έξι μέρες αφότου ο 11χρονος αδερφός και ο πατέρας του είχαν απομακρυνθεί από το σπίτι τους και τέθηκαν σε καραντίνα.

Μόνο και χωρίς καμία βοήθεια πέθανε ένα 17χρονο αγόρι με εγκεφαλική στην επαρχία Χουμπέι της Κίνας, καθώς οι συγγενείς του βρίσκονταν σε καραντίνα εξαιτίας της επιδημίας του νέου κοροναϊού και δεν μπορούσαν να το φροντίσουν.

Όπως αναφέρει ο Guardian, το αγόρι βρέθηκε νεκρό στο κρεβάτι του την Τετάρτη, έξι μέρες αφού ο 11χρονος αδερφός και ο πατέρας του είχαν απομακρυνθεί από το σπίτι τους και τέθηκαν σε καραντίνα. Και οι δύο είχαν συμπτώματα υψηλού πυρετού και υποψίες ότι είχαν τον ιό. Ο 17χρονος Yan Cheng έμεινε μόνος στο σπίτι, ενώ μέχρι στιγμής η ακριβή αιτία θανάτου δεν έχει γίνει γνωστή.

Ο πατέρας του, όντας σε καραντίνα, έγραψε μηνύματα στο διαδίκτυο ζητώντας βοήθεια. Οι αρχές του χωριού ανέφεραν ότι επισκέφθηκαν το παιδί στο σπίτι, αλλά του έδωσαν τροφή μόνο δύο φορές κατά τη διάρκεια μιας περιόδου των έξι ημερών.

Το αγόρι αναφέρεται ότι ήταν ως επί το πλείστον ακίνητο και είχε δυσκολία να μιλήσει.

Ο Guardian σημειώνει πως οι απόπειρες του πατέρα να επικοινωνήσει με τις αρχές στην περιοχή απέβησαν άκαρπες. Ενημερώθηκε από τις αρχές πως ο γιος του βρέθηκε νεκρός στο σπίτι. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα