Κοροναϊός: Απίστευτη αισχροκέρδεια καταστήματος στο Πεκίνο

Κοροναϊός: Απίστευτη αισχροκέρδεια καταστήματος στο Πεκίνο
Κοροναϊός AP

Σχεδόν σε πενταπλάσια τιμή από την κανονική πουλούσε τις ιατρικές μάσκες κατάστημα στο Πεκίνο. Του επιβλήθηκε πολύ βαρύ πρόστιμο.

Κατάστημα λιανικής πώλησης του Πεκίνου θα υποχρεωθεί να καταβάλει πρόστιμο 3 εκατομμυρίων γιούαν (394.380 ευρώ) διότι διέθετε στους καταναλωτές ιατρικές μάσκες σε τιμή εξαπλάσια αυτής που βρίσκει κανείς στο Διαδίκτυο, εν μέσω της επιδημίας πνευμονίας που έχει προκαλέσει ο νέος κοροναϊός, ανακοίνωσε εποπτικός φορέας του δήμου της κινεζικής πρωτεύουσας.

Ο ελεγκτικός φορέας εξέδωσε ανακοίνωση για την επιβολή του διοικητικού προστίμου στο κατάστημα Jimin Kangtai Pharmacy του Πεκίνου για αισχροκέρδεια, διότι ανέβασε στα ύψη την τιμή των μασκών N95. Το κατάστημα διέθετε κάθε πακέτο των ιατρικών αυτών μασκών, τις οποίες κατασκευάζει η 3M, έναντι 850 γιούαν.

Η τιμή του συγκεκριμένου τύπου μασκών στα διαδικτυακά καταστήματα είναι κατά μέσον όρο 143 γιούαν το πακέτο, διευκρίνισε η κινεζική δημόσια τηλεόραση. Ο φορέας εποπτείας της λιανικής στο Πεκίνο παρακολουθεί στενά τις τιμές πώλησης ειδών προστασίας από την επιδημία κι επιβάλλει πρόστιμα σε περιπτώσεις αισχροκέρδειας ή αποθήκευσης μεγάλων ποσοτήτων τους με σκοπό να προκληθούν τεχνητές ελλείψεις. Έχει διενεργήσει έρευνες για 31 υποθέσεις αισχροκέρδειας από την 23η Ιανουαρίου, όπως ανακοινώθηκε σχετικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα