Κοροναϊός: 90 άτομα σε προληπτικό κατ' οίκον περιορισμό στη Γερμανία

Νοσοκομείο στο Αμβούργο
Νοσοκομείο στο Αμβούργο AP

Ικανοποίηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τα μέτρα που λαμβάνει η Γερμανία για τον κοροναϊό.

Τουλάχιστον 90 άτομα, τα οποία ήρθαν σε επαφή με τους εργαζόμενους της εταιρείας Webasto οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό, τέθηκαν προληπτικά σε κατ' οίκον «καραντίνα» από τις υγειονομικές αρχές της Βαυαρίας, προκειμένου να εξετασθούν ενδελεχώς.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, η οδηγία αφορά όλους όσοι βρέθηκαν για τουλάχιστον 15' σε απόσταση έως και δύο μέτρων από τα άτομα που έχουν ήδη διαγνωσθεί ως ασθενείς. Την ίδια ώρα η υγεία του πρώτου ασθενούς, ο οποίος διαγνώσθηκε στις 27 Ιανουαρίου, εξελίσσεται απολύτως φυσιολογικά και τις επόμενες ημέρες θα αποφασιστεί πόσο σύντομα θα μπορέσει να λάβει εξιτήριο.

ADVERTISING

Στο μεταξύ οι γερμανικές αρχές ετοιμάζονται να προχωρήσουν στον επαναπατρισμό περίπου 100 Γερμανών και των οικείων τους, οι οποίοι βρίσκονται στην περιοχή Γουχάν, το επίκεντρο του νέου κινεζικού κοροναϊού, το ερχόμενο Σάββατο. Για την επιχείρηση θα χρησιμοποιηθεί αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το αεροσκάφος θα επιστρέψει στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, όπου λειτουργεί «Κέντρο Ιατρικής Αξιολόγησης», προκειμένου να εξεταστούν από ειδικούς, σε συνθήκες καραντίνας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Γενς Σπαν, ο επαναπατρισμός των Γερμανών από την Γουχάν γίνεται μόνο εφόσον οι ίδιοι επιθυμούν να εγκαταλείψουν την Κίνα και να επιστρέψουν στην Γερμανία και μόνο εφόσον δεν παρουσιάζουν ήδη συμπτώματα προσβολής από τον κοροναϊό. Σε κάθε περίπτωση, διευκρίνισε ο κ. Σπαν, επιστρέφοντας θα παραμείνουν επί δύο εβδομάδες σε καραντίνα.

Ικανοποίηση για τα μέτρα που λαμβάνει η Γερμανία εξέφρασε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. «Η Γερμανία αντέδρασε εξαιρετικά. Διαπιστώθηκε ένα περιστατικό, το άτομο απομονώθηκε, εξετάστηκαν τα άτομα του περιβάλλοντός του και τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στον ΠΟΥ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Κρίστιαν Λιντμάιερ στο ARD.

Στο μεταξύ στην Γερμανία έχουν αναφερθεί την Πέμπτη τουλάχιστον τρία ύποπτα περιστατικά, δύο στην Θουριγγία και ένα στο Μεκλεμβούργο-Πομερανία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Γερμανία

24Media Network