Κοροναϊός: Και δεύτερη πόλη σε καραντίνα μετά την Ουχάν

Άνθρωποι στο μετρό της Κίνας, φορούν μάσκες, ύστερα από τα πολλαπλά κρούσματα του κοροναϊού.
Άνθρωποι στο μετρό της Κίνας, φορούν μάσκες, ύστερα από τα πολλαπλά κρούσματα του κοροναϊού. AP

Εντείνεται η ανησυχία για τον κοροναϊό που πλήττει την Κίνα. H πόλη Χουανγκγκάνγκ θα μπει σε καραντίνα από τα μεσάνυχτα. Εκατοντάδες τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Και δεύτερη κινεζική πόλη, η Χουανγκγκάνγκ θα μπει σε καραντίνα από το μεσάνυκτα για την πρόληψη της μετάδοσης του κοροναϊού, ανακοίνωσαν οι κινεζικές αρχές.

Η τοπική τηλεόραση μετέδωσε ότι «οι κάτοικοι δεν πρέπει να βγαίνουν από την πόλη, αν δεν υπάρχουν ειδικοί λόγοι».

Η Χουανγκγκάνγκ βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Γιανγκτσέ, στην κεντρική Κίνα, σε απόσταση λιγότερο των 100 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Ουχάν, η οποία έχει επίσης τεθεί σε καραντίνα, και έχει πληθυσμό περιπού 11 εκατομμύρια κατοίκους.

Τεράστια ανησυχία διεθνώς

Η υπουργός Επιχειρήσεων της Βρετανίας δήλωσε σήμερα πως ο νέος κοροναϊός στην Κίνα προκαλεί τεράστια ανησυχία διεθνώς.

«Ελέγχουμε τώρα συστηματικά όλες τις πτήσεις από την Ουχάν -- προφανώς προκαλεί τεράστια ανησυχία διεθνώς αλλά ιδιαίτερα για αυτή την πόλη στην Κίνα, η οποία αντιλαμβάνομαι ότι τώρα είναι σε καραντίνα, και θα ακολουθήσουμε ασφαλώς όλες τις συστάσεις που έρχονται από τις παγκόσμιες υγειονομικές αρχές και επίσης τα στοιχεία που έρχονται από την ίδια την Κίνα», δήλωσε η υπουργός Επιχειρήσεων Άντρεα Λίντσομ.

«Νομίζω πως όλοι θα πρέπει ανησυχούν, αλλά προφανώς είναι σημαντικό να έχουμε μια μετρημένη αντίδραση», συμπλήρωσε.

Η Κίνα έθεσε σε καραντίνα μια πόλη 11 εκατ. κατοίκων που θεωρείται το επίκεντρο του νέου κοροναϊού ο οποίος έχει προκαλέσει τον θάνατο 17 ανθρώπων και έχει προσβάλει άλλους 600 σχεδόν, καθώς οι υγειονομικές αρχές σε όλο τον κόσμο σπεύδουν να αποτρέψουν μια παγκόσμια πανδημία.

Εκατοντάδες κρούσματα - 17 νεκροί

Οι υγειονομικές αρχές της Κίνας έχουν επιβεβαιώσει συνολικά 571 κρούσματα του νέου κοροναϊού που προκαλεί επιδημία πνευμονίας, μετέδωσε η κινεζική δημόσια τηλεόραση το βράδυ της Τετάρτης.

Ο νέος ιός είχε προκαλέσει τον θάνατο 17 ανθρώπων, όλων στην επαρχία Χουμπέι, όπου βρίσκεται η πόλη Ουχάν, η εστία της μόλυνσης.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κίνα, Μεγάλη Βρετανία, Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network