Κοροναϊός: Δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα σε Ιαπωνία και Νότια Κορέα

Κοροναϊός: Δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα σε Ιαπωνία και Νότια Κορέα
Στιγμιότυπο από νοσοκομείο της Ουχάν AP

Ο δεύτερος ασθενής είναι ένας άνδρας κάτοικος της Ουχάν που πήγε στην Ιαπωνία στις 19 Ιανουαρίου και πλέον νοσηλέυεται στο Τόκιο. Η Σεούλ ανακοίνωσε πώς εκείνη εντόπισε δεύτερο κρούσμα.

Το υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας ανακοίνωσε σήμερα ότι εντοπίστηκε στο αρχιπέλαγος δεύτερο κρούσμα του νέου κοροναϊού που προκαλεί επιδημία πνευμονίας στην Κίνα, όπου πλέον οι αρχές λαμβάνουν δραστικά μέτρα.

Ο δεύτερος ασθενής είναι ένας σαραντάρης, κάτοικος της Ουχάν, πόλης της κεντρικής Κίνας που αποτελεί την εστία της επιδημίας. «Εμφάνισε πυρετό τη 14η Ιανουαρίου, επισκέφθηκε γιατρό στην Κίνα τη 15η και τη 17η και ως εκείνο το στάδιο δεν εμφάνιζε καμιά ένδειξη πνευμονίας», διευκρίνισε το υπουργείο.

Ο άνδρας αφίχθη στην Ιαπωνία τη 19η Ιανουαρίου, είδε γιατρό την επομένη, χωρίς και πάλι να διαγνωστεί πνευμονία. Αυτό συνέβη «την 22η. Νοσηλεύεται στο Τόκιο», κατά την ίδια πηγή.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων επιβεβαίωσαν πως πράγματι προσβλήθηκε βγήκαν τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή.

Ο ασθενής διαβεβαίωσε ότι δεν πήγε στην αγορά της Ουχάν, αρχική εστία της μόλυνσης, ούτε είναι «σίγουρο» πως ήρθε σε επαφή με οποιονδήποτε φορέα. Φορούσε συνεχώς μάσκα, συμπλήρωσε.

Τα πρώτο κρούσμα στην Ιαπωνία εντοπίστηκε πριν από μία εβδομάδα. Ήταν ένας τριαντάρης Ιάπωνας που είχε επισκεφθεί την Ουχάν. Πήρε εξιτήριο αφού του προσφέρθηκαν φροντίδες.

Η Κίνα ανέβασε σήμερα σε 25 νεκρούς και 830 κρούσματα τον απολογισμό της επιδημίας. Οι αρχές πρόσθεσαν ότι εξετάζουν άλλα 1.072 πιθανά κρούσματα.

Στη Σεούλ, το Κορεατικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC) ανακοίνωσε επίσης σήμερα ότι εντοπίστηκε δεύτερο κρούσμα του νέου κοροναϊού στη Νότια Κορέα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα