Κορονοϊός: Ανακοινώθηκαν 17 νέα κρούσματα στην Κύπρο – 179 στο σύνολο

Κορονοϊός: Ανακοινώθηκαν 17 νέα κρούσματα στην Κύπρο – 179 στο σύνολο
Καθαρισμός δρόμου στην Κύπρο AP

Τα 179 περιστατικά εντοπίστηκαν μετά τη διεκπεραίωση 5.917 εργαστηριακών αναλύσεων από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής.

Συνολικά 17 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσαν οι κυπριακές αρχές το Σάββατο. Συγκεκριμένα ο δρ. Λεόντιος Κωστρίκης, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και μέλος της Συμβουλευτικής Ομάδας για την πανδημία ανέφερε ότι τα κρούσματα αφορούν:

-3 άτομα που επέστρεψαν από ευρωπαϊκή χώρα, άρα θεωρούνται εισαγόμενες λοιμώξεις

-10 άτομα εντοπίστηκαν μέσω ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων περιστατικών

-1 άτομο από τις Βρετανικές Βάσεις

-3 άτομα των οποίων το ιστορικό διερευνάται.

Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 179 (περιλαμβανομένων και των 5 που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις). Τόνισε ότι τα 179 περιστατικά εντοπίστηκαν μετά τη διεκπεραίωση πέντε χιλιάδων 917 εργαστηριακών αναλύσεων από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής και το Μικροβιολογικό Τμήμα του ΓΝ Λευκωσίας. Τα 95 από τα 179 κρούσματα είναι από επαφές.

Ο δρ Κωστρίκης ανέφερε ότι 15 από τα άτομα που διαγνώστηκαν θετικά και νοσηλεύτηκαν έχουν ήδη αποθεραπευτεί. «Οι επόμενες μέρες είναι καθοριστικές για την έκβαση της τιτάνιας προσπάθειας που καταβάλλουμε όλοι από κοινού, ο καθένας με τον τρόπο του. Καλούμε τους πολίτες να συνεχίσουν με υπομονή και επιμονή την πιστή εφαρμογή των μέτρων ώστε η κατάσταση να παραμείνει σε διαχειρίσιμα επίπεδα.

Εκτιμούμε ότι προσεχώς θα είμαστε σε θέση να κάνουμε μια αναλυτική αποτίμηση της επιδημιολογικής εικόνας του ιού», ανέφερε. Ο δρ Κωστρίκης είπε ότι τίποτε δεν έχει κριθεί και συνεχίζουμε με την ίδια αποφασιστικότητα. Επανέλαβε ότι οι οδηγίες είναι σαφείς και ξεκάθαρες προς όλους: Μένουμε Σπίτι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα